×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

E-Sport SM

Zanster vinner E-Sport SM

1
Anton "Zanster" Dahlström försvarar sin titel som svensk mästare efter att genom en makalös vändning ha slagit Rickard "SortOf" Bergman med 3-2 i kartor.
Matchen mellan de två finalisterna, den första Zerg mot Zerg-finalen i E-Sport SM's historia, blev en riktig nagelbitare där Bergman tog ledningen med två raka kartvinster. Men Dahlström vägrade ge upp och kämpade sig både ikapp och förbi sin motståndare. Så efter en fantastisk upphämtning är Anton "Zanster" Dahlström svensk mästare i StarCraft II för andra året i följd, medan Rickard "SortOf" Bergman får nöja sig med ännu en silvermedalj.

SortOf började övertygande


Första kartan i finalen bjöd på en kraftmätning i midgame där båda spelarna litade till sina roaches. Förutom en misslyckad zergling-attack i början av matchen så var Bergman den aggressiva av de två finalisterna, och efter en mindre lyckad fight vid Zansters tredje bas satsade SortOf på en armé av roaches och hydras. Detta blev till slut för mycket för Zanster som blev av med allt, 1-0 till SortOf.

Karta nummer två blev en kort historia då SortOf gick för en tidig attack med zerglings, banelings och roaches samtidigt som Zanster valde att försöka ta en tredje bas. När Dahlström såg sin motståndares enheter avancera över kartan avbröts basen, men trots detta lyckades försvaret inte stå emot och uppförsbacken var ett faktum.

Den fantastiska vändningen

Zanster var nu tvingad till tre raka vinster för att ta hem finalen och Vaani Research Station var kartan där återupphämtningen skulle ta sin början. Efter femton minuter valde Zanster att trycka på, och med ett övertag i uppgraderingar och antal roaches kunde inte SortOf stå emot.

Den fjärde kartan börjar med att Zanster genom en zerglingattack tar ledningen ekonomiskt, med en bas och cirka tio workers marginal. Det ekonomiska underläget blev för SortOf förödande och efter ett försök till attack med roaches var finalen utjämnad, 2-2 i kartor.

SortOf började den femte och avgörande kartan bäst med snabba zerglings som tog död på Zansters andrabas. Med båda finalisterna på en bas, zerglings och banelings gick matchen till ett otroligt micro-krig där ingen av spelarna hade råd att göra ett misstag, då en banelingträff vore förödande. Zanster skapade sig själv ett övertag genom att uppgradera sina zerglings och banelings innan sin motståndare, och när SortOf insåg att hans armé inte lyckades göra någon skada blev det till slut för mycket och vändningen var ett faktum.

SverigeZerg SorfOf vs. SverigeZerg Zanster — 2-3


Karta 1: Echo 1-0
Karta 2: Coda 2-0
Karta 3: Vaani Research Station 2-1
Karta 4: Expedition Lost 2-2
Karta 5: Cactus Valley 2-3



Slutplaceringar

1. SverigeZerg Anton "Zanster" Dahlström - 50 000 sek
2. SverigeZerg Rickard "SortOf" Bergman - 30 000 sek
3-4. SverigeTerran Stefan "MorroW" Andersson - 10 000 sek
3-4. SverigeProtoss Johan "NaNiwa" Lucchesi - 10 000 sek
VOD's från alla StarCraft II-finalens kartor hittar ni här.

Bildkälla Zanster: E-Sport SM

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..