×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Ad
Philips OneBlade

Sponsrat inlägg

Hugstar och dEAGZ från Elgiganten Gaming: "Vi kunde ha presterat mycket bättre"

1
I samband med att Fragleagues andra säsong nått sitt slut tog Fragbite, tillsammans med Philips OneBlade, pulsen på ett av PUBG-högstadivisionens deltagande lag. Elgiganten Gamings Logi "Hugstar" Baldursson och Simon "dEAGZ" Dahlström är dock inte speciellt nöjda med sitt resultat i Fragleague, men boostas trots allt fortfarande av sin Philips OneBlade Cup-vinst tidigare i år.
Denna artikel presenteras i samarbete med Philips OneBlade

Elgiganten Gaming vann tidigare i år Philips OneBlade Cup och säkrade därefter en plats i Fragleagues där den andra säsongen nyligen avslutats. Även om vinsten av cupen gav laget den självsäkerhet och den mentala boosten de behövde så har det inte gått hela vägen för laget i Fragleague Season 2, i alla fall inte enligt lagets isländska spelare Logi "Hugstar" Baldursson.

Jag är besviken, inte bara över Fragleague utan över vårt övergripande engagemang för spelet de senaste månaderna, förklarar Hugstar.

Hans svenska lagkamrat Simon "dEAGZ" Dahlström håller med, men anser inte att det gått allt för dåligt. Enligt dEAGZ kunde laget prestera mycket bättre än de gjorde under säsongen, men de är inte heller ledsna över resultatet. Han står dock fast vid att vinsten under OneBlade Cup visat att de kan vinna och att de är ett av de bättre lagen i Norden, trots motgångarna under Fragleague.

Även om säsongen inte varit den bästa för squadet så har de lyckats finna sig ett antal rivaler. Enligt dEAGZ är Quickmath, vinnarna av andra säsongen, Elgigantens största rivaler eftersom de är det enda laget som delar samma erfarenhet som OneBlade Cup-vinnarna. Utöver Quickmath är 556 Mafia ett starkt lag som den svenska spelaren alltid tycker är kul att möta då han är nära vän med en av deras spelare, Felix "KlubbaDeluxe" Carlsson.

Två brutna händer ledde till en PUBG-karriär för Hugstar. Bildkälla: Elgiganten Gaming
Två brutna händer ledde till en PUBG-karriär för Hugstar. Bildkälla: Elgiganten Gaming

På tal om nära vänner så är dEAGZ och Hugstar utan tvekan det med tanke på de ändlösa timmarna de tillbringar med varandra online. De är just nu två svenskar, en dansk och en isländsk spelare i Elgiganten Gaming men dEAGZ hoppas att han innan karriären är över får chansen att spela i ett helsvenskt lag. För Hugstars del är det svårare då PUBG och esport i sin helhet inte är speciellt stort på Island, vilket lett till att han letat sig till spelare från de andra nordiska länderna. Det var dessutom på sätt och vis en räddning för den 27 år gamla spelaren.

Jag började spela PUBG efter att jag kraschade med min racing-motorcykel och bröt båda mina händer. Min högra hand kunde tas ur gipset efter en och en halv månad, men min vänstra hand behövde vara gipsad i ytterligare tre månader efter operationen. Jag kunde inte jobba så jag bestämde mig för att köpa PUBG och börja spela datorspel igen vilket lett mig hit.

Att krascha in-game är både smärtfritt och roligare än att göra det i verkligheten, men trots detta fortsätter Hugstar med adrenalinfyllda äventyr utanför spelandet. Till skillnad från Hugstar så har dEAGZ konstant letat efter adrealinet online vid exempelvis H1Z1 och Fortnite, men aldrig spelat tävlingsinriktat inom något annat spel än PUBG. Båda delar dock uppfattningen om att inget annat battle royale-spel slår PUBG, även om det finns en del saker som kan förbättras.

Det finns många problem med spelet och servrarna. Sen hade kartorna kunnat fixas, men som tur är så finns nya Erangel uppe på testservrarna nu, förklarar Hugstar.

För dEAGZ del är det största problemet alla granater. Han vill att spelutvecklarna tar bort granaterna då granat-metan som just nu pågår förstör FPS-upplevelsen. Svensken menar att ett lag kan vinna en fight utan att skjuta ett enda skott, något som verkligen behöver fixas enligt honom då detta sätt att spela inte ska finnas.

Elgiganten Gaming delar även i PUBG Pro League. Bildkälla: Elgiganten Gaming
Elgiganten Gaming delar även i PUBG Pro League. Bildkälla: Elgiganten Gaming

Utöver nästa Fragleague-säsong kan Elgiganten Gamings fans se dem delta i PUBG Pro League, dock föll de från "Contener League" till "Open Relegations" för inte så längesedan. Hugstar menar dock att det inte går att skylla på något annat än deras prestationer som ett lag, speciellt med tanke på lagets senaste förändringar vilket lett till att de inte var redo för ligan. Den isländska spelaren kan man även se delta i GLL Wingman tillsammans med vännen "Silerzz". Laget är dock tillbaka i Fragleague redan i år för den tredje säsongen.

Utöver nästa Fragleague-säsong kan Elgiganten Gamings fans se dem delta i PUBG Pro League, dock föll de från "Contener League" till "Open Relegations" för inte så längesedan. Hugstar menar dock att det inte går att skylla på något annat än deras prestationer som ett lag, speciellt med tanke på lagets senaste förändringar då de tvingades hitta två nya spelare när laget bröts upp eftersom delar av laget var under 18 år, något som hindrade dem från att delta i vissa turneringar. Detta har lett till att de inte var redo för ligan. Den isländska spelaren Hugstar kan man även se delta i GLL Wingman tillsammans med vännen "Silerzz". Laget är dock tillbaka i Fragleague redan senare i år för den tredje säsongen.
Denna artikel presenteras i samarbete med Philips OneBlade

Dela detta på internet

Contributor

Sponsrat innehåll,
Ad
Philips OneBlade

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..