×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Ad
Philips OneBlade

Världen

Bluehole och Starladder startar ny proffsliga i Europa

1
Bluehole och Starladder har ingått i samarbete och startar "PUBG European League" eller PEL, den första proffsligan för Playerunkonwn's Battlegrounds med en miljon euro, motsvarande 10,4 miljoner kronor i prispotten.
Satsningen är en del av Blueholes femårsplan för esport. Förutom prispotten på en miljon euro så kommer även lagen ta del av eventuella vinster ligan genererar. PEL är en av fyra regionala ligor, de regioner som också kommer få en egen proffsliga är Nordamerika, Kina och Korea, förutom de Europeiska länderna ingår även Mellanöstern, delar av Asien och Nordafrika i PEL. Matcherna kommer spelas i studios i olika delar av denna regionen där Bluehole står för resekostnader samt boende.

PEL är den högsta divisionen men det finns även en lägre division som heter "Contenders League". Båda divisionerna kommer bestå av 16 lag vardera. I slutet av varje säsong finns det chans för både avancemang och risk för eliminering. Kvalet till PEL och CL sker via "Contenders League tournament", turneringen startar nu i oktober och avslutas i december.

Anmälan för ligan sker på starladders hemsida, för oss i Västeuropa är det här.


Artikelbild: Starladder
Ad
Philips OneBlade

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..