×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Ad
Philips OneBlade

Sponsrat inlägg

Har du verkligen koll på historien bakom PUBG?

1
PlayerUnknown's Battlegrounds är spelet som satte battle royal-läget på den stora spelkartan. Men hur var vägen dit? Vi tog en titt på dess historia.
Vad PlayerUnknown's Battlegrounds är, eller PUBG som det heter i folkmun vet nog alla. 100 spelare sätter sig i ett flygplan och med hjälp av en fallskärm landar man på en ö. Tomhänt börjar jakten på gevär, pistoler och stekpannor, med syftet att överleva och utplåna de andra man nyligen delade flygplan med. Och det är väl där som battle royal-läget har sina fördelar enligt många. Det finns ett intresse hos oss människor då man undrar hur en själv skulle agera i en liknande situation. Äta eller ätas.

Vägen till succén började i Brasilien

Brendan Greene är personen bakom spelet. Han föddes på Irland men flyttade till Brasilien för att arbeta som fotograf och webbutvecklare. Under sin tid i det Sydamerikanska landet fann han kärleken och gifte sig. Två år senare tog det däremot slut och flyttlasset gick tillbaka till Irland och för att citera honom själv: "I lived on welfare".

Hemma började han göra egna mods. Det klassiska spelet Arma 2 utvecklades till DayZ: Battle Royale, vilket blev en succé. Ögonen hade öppnats för irländaren Greene och spelutvecklingsföretaget Daybreak snodde över honom. Men han skulle tidigt gå vidare.

Månader senare satte han sig på ett flygplan till Seoul. Personerna bakom Sydkoreanska Bluehole hade blivit imponerad av Greenes tankar om ett battle royale-spel. Hans största utmaning någonsin låg nu framför honom. Bluehole ville ha honom som creative director och PUBG skulle byggas.

2016 var startskottet för PUBG

I början av 2016 började de utveckla spelet för att ha som mål att släppa spelet ett år senare. Den 23 mars 2017 var det sedan dags - ett early access på Steam kom och det blev genast en succé trots en del buggar.

Succésiffror för PUBG men även utmaningar

Drygt ett och ett halvt år efter släppet har spelet sålt 50 miljoner exemplar till PC och Xbox One. På Steams lista över de populäraste spelen ligger PUBG fortfarande överst, före spel som Dota 2 och Counter Strike: Global Offensive. Trots fina siffror har de dock utmaningar. Genren växer och utmanare har dykt upp.

Ett av dem är Fortnite, vilket är ett liknande spel som har tagit många aktiva spelare från PUBG. Brendan Greene har dock välkomnat Fortnite, i flera intervjuer har han berättat att hans mål är att få genren att växa, och att vägen dit är genom nya spel.

Hur framtiden ser ut för PUBG vet vi inte - och det vet nog ingen. Men turneringar drar igång överallt och även Fragbite och Philips OneBlade storsatsar på PUBG i och med den Nordiska esportligan Fragleague. I potten finns det 100 000 kronor och du kan anmäla dig till turneringen redan nu.

Besök Fragleague.com och bli en del av PUBG-framtiden och tävla även om en prispott på 100 000 kronor.

Dela detta på internet

Contributor

Sponsrat innehåll,
Ad
Philips OneBlade

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..