×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Ad
Philips OneBlade

Sponsrat inlägg

Här är historien bakom namnet Tinderguld

2
Vi tog ett snack med PUBG-laget Tindergulds lagkapten Marcus "MILLAWxD" Vestlund för att ta reda på varför de inte har någon organisation bakom sig, var namnet kommer ifrån, och hur nära de nu är att faktiskt skriva på ett proffskontrakt.
Denna artikel har publicerats i samarbete med Philips OneBlade

Klockan är 14.30 och Marcus "MILLAWxD" Vestlund, kapten i PUBG-laget Tinderguld, har precis slutat för dagen som pulvermålare i den lilla värmländska kommunen Årjäng.
– Jag kommer bara arbeta förmiddagar nu så att jag kan lira mer. Men det betyder också att jag går ner i lön, säger Marcus när Fragbite når honom.

För Marcus och Tinderguld är målet att bli proffs. Att hitta en organisation som är beredda att satsa på laget är A och O. Men det verkar vara svårare än de trott, och på sociala medier ser man allt fler som undrar varför så är fallet.
– Man blir ju lite frustrerad över att man ännu inte fått en organisation. Det finns många lag som har ett starkt team bakom sig men som inte alls presterar som de borde göra.

Marcus "MILLAWxD" Vestlund.Trots att namnet inte stod på pappret fick Tinderguld sin start redan under Dreamhack Summer 2017. Johan “Taylor” Taylor och Marcus befann sig på turneringen huvudsakligen för att spela duo. Men vid sidan av hade Marcus en annan plan.
– Jag tindrade järnet där nere, berättar Marcus med ett skratt.

Förutom att de vann turneringen och att Marcus fick en flickvän efter allt tindrande (true story), insåg de en annan viktig sak. Det var inte duo de skulle lira. Det var squad som gällde om man ville spela professionellt. Med den vetskapen började de nu leta efter ytterligare två spelare.
ToWzErA och C4LVINKL3IN plockades därför in och inför kvalet till IEM Oakland fanns det en squad som skulle gå under namnet Tinderguld - uppkallat efter Marcus bravader.

Jakten på organisation

De senaste månaderna har Tinderguld levererat flera starka resultat, bland annat har de kvalificerat sig för finalen av Fragbite-turneringen Philips OneBlade Cup. Men likväl står de alltså utan organisation.
Hur går den här jakten till egentligen, skickar man ut CV på måfå?
– Vi har ju insett att det är otroligt viktigt med ett snyggt CV, de här personerna får säkert hur många som helst i veckan så vi vill göra det professionellt från början.
Vad skulle det betyda i praktiken för er om ni skulle bli proffs?
– Det skulle ju vara superkul att äntligen få gå fullt ut. Det hade också varit en skön känsla eftersom vi känner att vi är värda detta.
Hur mycket tid lirar ni i veckan?
– Jag kanske lirar 40-50 timmar på två veckor men de andra lirar nog 90-100 timmar på två veckor. Men jag hoppas kunna spela mer nu när jag gått ner i tid på jobbet.
Och sen var det ju det här med att bli proffs, hur går egentligen jakten, har alla dessa mailutskick fungerat?
– Jag vill inte säga för mycket men vi har en bra sak på gång.
Vad innebär det då, kommer ni till exempel ha en bra lön?
– Det vill jag inte heller riktigt säga men tillräckligt bra för att sluta jobba vid sidan av, det kan jag säga, avslutar Marcus.

Öppenhjärtligt och med glimten i ögat berättar Marcus "MILLAWxD" Vestlund om sina lagkamrater

Felix “Menoox” Myhr: Vi driver väldigt mycket med honom, han har inte alla hästar hemma om man säger så. Han kan säga för dumma saker ibland.
Johan “Taylor” Taylor: Han är ju lite som Menoox får jag ju lov säga. Han har inte heller alla hästar hemma.
Martin “mrtn” Sterley: Martin känner jag ju inte utanför PUBG men han är en riktig glidare, han är bara skön. Det är ju han och jag som tar tag i saker och ting.

Dela detta på internet

Contributor

Sponsrat innehåll,
Ad
Philips OneBlade

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..