Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Linköping i underläge efter tre matcher — ICappeI med superräddning

1
De regerande Europamästarna Havu Gaming tog ett litet grepp om finalserien av ECL 9 Elite under tisdagskvällen. Laget vann två raka matcher innan Linköping lyckades knipa en seger efter starkt försvarsspel och en superräddning av Casper "ICappeI" Lundgren.
Under tisdagskvällen spelades de tre första matcherna i finalserien av ECL 9 Elite mellan Linköping HC och de regerande Europeiska mästarna Havu Gaming. Finalserien spelas i bäst-av-sju matcher och det var de regerande mästarna som fick en kanonstart på matchserien. Efter en jämn inledning kunde de göra två mål inom loppet av en minut när först Ilmari "Puantso" Lehkonen gjorde 1-0 och Tuukka "FlyerKungen" Kuha satte tvåan. De båda Havu-spelarna blev också tvåmålsskyttar när de gjorde ytterligare varsitt mål i den första matchen som slutade 4-1 till Havu.

FlyerKungen låg bakom det mesta

Den andra matchen blev desto jämnare men det var återigen Havu som kunde ta ledningen genom FlyerKungen. Linköping svarade dock tidigt och kvitteringen kom bara fyra minuter senare genom Erik "I_Eki_I" Tammenpää. Med en sekund kvar av perioden tog LHC också ledningen genom Joonas "Patzlaf" Paatiala som pricksköt in pucken mellan benen på Hannes "Hansulinho" Kettunen.

Linköping såg ut att klara av att behålla ledningen även efter den andra perioden då man på ett imponerande sätt klarade av två raka boxplay. Med dryga sekunden kvar att spela kom dock kvitteringen och återigen var det FlyerKungen som höll sig framme och kunde skicka in en retur på Puantsos skott. Den tredje perioden blev mållös och matchen fick avgöras i förlängning. Där stod Risto "Dominointi" Järvi för avgörandet när han bröt in på första stolpen och skickade in pucken bakom Linköpings målvakt Casper "ICappeI" Lundgren.

ICappeI med viktig räddning

En tuff start på finalserien för det svenska laget men det märktes att de inte skulle ge sig när de i den tredje matchen stängde igen helt med ett fantastiskt försvarsspel. Efter att ha gjort 1-0 i den första perioden genom Joel "jtorro-.-" Tourunen och sedan ökat på till 2-0 genom I_Eki_I i den tredje såg de också ut att klara segern trots stenhård press från Havu.

Det blev dock riktigt spännande på slutet när Dominointi skickade in 1-2 med 22 sekunder kvar att spela och i slutsekunderna tvingades ICappeI till en superräddning med plockhandsken. Den räddningen blev avgörande och matchen slutade 2-1 till ett Linköping som nu ligger under med 1-2 i matcher inför torsdagens avgörande.

—Match 1 så får vi en dålig start och börjar jaga puck en hel del som gör att vi inte kan ta oss tillbaka. I den andra matchen så tycker jag att vi spelar bättre än Havu i stora delar av matchen men inte riktigt har flytet på vår sida. Hela laget kände att detta var en match vi lika gärna kunde ha vunnit. I match 3 tycker jag att Havu har mest puck men vårt försvar är helt fantastiskt. Kändes som vi fick med oss en jäkla energi efter den vinsten, säger Linköpings målvakt, ICappeI, dagen efter matcherna.

Finalen ska avgöras på torsdag, hur viktigt var det att få med sig den sista matchen och positiv energi inför de avslutande matcherna?

—Sjukt viktigt! Hela laget är hungriga efter att ta hem detta. Det är ett jäkla GO i laget!

På torsdag avgörs finalserien med den fjärde, femte och eventuellt sjätte och sjunde matchen. Nedsläpp sker klockan 20:45 och det hela kommer att sändas på NHLGamers Twitchkanal.