×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Europa

Stjärnlaget bötfälls efter regelbrott i matchen mot Rekkles

1
Team Vitality straffas efter Luka "Perkz" Perkovićs brutit mot reglerna i matchen mot Fnatic.
Under helgen spelades de första matcherna av vårens LEC-split. För Fnatics svenska återvändare Martin "Rekkles" Larsson blev öppningshelgen tung med två raka förluster mot Team Vitality och G2 Esports.

I eftersnackat uppmärksammades matchen mellan Vitality och Fnatic inte bara för Rekkles comeback utan också för ett regelbrott som skedde under matchen. Under matchen valde nämligen Vitalitys midlaner Luka "Perkz" Perković att equippa Waterwalking-runan medan han spelade Ryze, något som är förbjudet i tävlingsmatcher på grund av en bugg.

Till följd av upptäckten meddelade LEC-chefen Maximilian Peter Schmidt att Team Vitality bötfälls för tilltaget. Något hårdare straff än så blir det dock inte, då ligans admins kommit fram till att Perkz agerande inte gett laget något större fördel i den aktuella matchen.

"Ni kanske märkte att Perkz valde Waterwalking på Ryze igår, vilket för nävarande är förbjudet i tävlingsmatcher. Vårt Competitive Operations-team bedömde att Perkz inte fick någon betydande fördel genom runan. Vitality kommer att bötfällas i enlighet med tidigare prejudikat", skriver Schmidth i ett inlägg på Twitter.


Team Vitality var ett av fyra lag som vann bägge sina öppningsmatcher under helgen. Inför måndagens matcher delade laget förstaplatsen i tabellen med G2 Esports, KOI och MAD Lions.

Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games
Videokälla: NorthArena/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..