×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

League of Legends-ikon utan lön i flera månader

1
Danil "Diamondprox" Reshetnikov: "I princip jävlades de med mig i månader."
League of Legends-proffset Danil "Diamondprox" Reshetnikov anklagar den norska esportsorganisationen Bifrost för att inte ha betalat ut lön till spelaren i över ett halvår.

I ett pressmeddelande från spelaren beskriver han hur processen med det norska laget varit kantat av problem och mygleri sedan första dagen.

Spelaren signades till laget men var bosatt i Ryssland och gjorde det klart och tydligt att överföringar kan bli försvårade på grund av den rådande krigssituationen.

"Under de två första månaderna såg jag noll ansträngning från organ att hitta alternativ för betalningar att funka. Det var först när jag hade ledig tid att konstant peta på dem som de gjorde något i första taget. Jag föreslog en bank som var fullt kopplad till SWIFT, men de hävdade att deras bank inte tillät betalningar till den. Samtidigt har jag vänner som också bor i Ryssland och spelar för norska organisationen Vanir och får sin lön från samma bank", skriver Diamondprox.


Han berättar att det gick över 3 månader utan en krona betalat och att tiden bara rann iväg med över 4 månaders arbete och räkningar ihoplagda. Organisationen pressade Diamondprox på att börja streama trots att det var en frivillig aktivitet som han godtyckligt accepterade ändå.

Ytterligare månader passerade tills det att laget och spelaren hittade en lösning att göra överföringar genom, men även där kantades det av problem som Diamondprox helt enkelt fick vänta ut för att sedan få sin fullständiga lön.

Lagom till det att fakturorna skulle bearbetas mottog han ett meddelande från organisationens vd som säger att han lämnar organisationen. Även information från lagkamrater om uteblivna löner sedan 3 månader tillbaka ramlade in.

"I princip så jävlades de med mig i månader, slösade min tid, fick mig att hamna i skuld på grund av staplade räkningar- bara för att scamma mig så där i slutet med vetskapen om att de ändå inte har pengarna att betala.", skriver Diamondprox.


Enligt spelarens beräkningar har han jobbat över 1 000 timmar runt 12 timmar om dagen med 0 kronor betalda.

"Jag hoppas verkligen att karma existerar i den här världen och att det slår hårt när det kommer", tillägger Diamondprox.


Diamondprox avslutar pressmeddelandet med att han framöver kommer att vara försiktig med framtida organisationer och att han inte vill kasta bort 10 år av erfarenheter på grund av detta.

Artikelbild: Pressbild/Riot Games
Videokälla: LEC/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..