×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

League of Legends

Osannolika prestationen av G2 Esports — vann 12 raka slutspelsmatcher

1
G2 Esports förlorade första slutspelsrundan men efter det vaknade man till liv. Efter trippla 3-0 matcher i lower bracket förlängde man sviten till 12 raka segrar efter 3-0 i LEC-finalen mot Rogue.
Efter att Rogue vunnit båda sina matcher i upper bracket var de tidigt klara för vårens LEC-final. Där fick de tillslut sällskap av G2 Esports som, efter förlusten mot Fnatic i första rundan, gått obesegrade genom lower bracket. Under lördagens semifinal mellan just G2 Esports och Fnatic visade Rasmus "Caps" Winther att han var i storform när han glänste med Ahri i midlane. Trots det verkade Rogue inte speciellt imponerade då de lämnade Ahri öppen i finalens första match, det skulle de inte gjort.

När röken lagt sig efter den inledande matchen stod det klart att Ahri inte var en hjälte som Caps borde få spela. Med 8/0/4 var han nyckeln till G2:s seger. Till match två hade Rogue lärt sig läxan och Ahri försvann direkt. Det öppnade för ett midlanemöte mellan hjältarna Corki och Azir, en riktig klassiker som Emil "Larssen" Larsson, den här gången på Azir, brukar vara bekväm med. Det var dock inte tillräckligt för att ta en match av G2 som även knep segern i match nummer två efter vasst spel i lagfighterna.

I och med vinsten stod det klart att G2 vunnit 11 raka slutspelsmatcher i vårens slutspel, ett så imponerande facit att inte ens Rogue själv nog egentligen trodde att de skulle kunna bryta det. Efter matchens första minuter såg det dock ut som att Rogue kanske hade det i sig att ta finalen till åtminstone fyra matcher. Sen påmindes alla om att Caps ännu en gång hade lagt beslag på Ahri. Så fort han fick en öppning så tog han den och tillslut återstod bara kapitulation för ett slaget Rogue.

Med 12-0 i lower bracket fullbordade därmed G2 den ultimata lower bracket drömmen och säkrade organisationens nionde LEC-titel. Härnäst väntar Mid-Season Invitational i Sydkorea. Där ställs man bland annat mot SK Telecom T1 K som också gjort en imponerande säsong i den inhemska ligan där de gick obesegrade och vann 18 av 18 matcher i grundserien. MSI inleds om en månad, den 10 maj.


Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..