×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

Monstervändning av G2 bäddade för snabb 3-0 seger

1
Efter en skakig första säsong är det hajpade superlaget Team Vitality utslagna ur LEC-slutspelet. G2 Esports fick det att se väldigt enkelt ut när de säkrade avancemang efter 3-0 i matcher.
På fredagskvällen utspelade sig ett slutspelsmöte som det nog var många som längtat efter. Rasmus "Caps" Winther mot Luka "Perkz" Perković och upphajpade Team Vitality mot ett G2 Esports som det fanns frågetecken för inför säsongen. Lagen kom också från helt olika typer av resultat i den första slutspelsomgången där G2 förlorade mot ett starkt Fnatic medan Vitality tog en 3-2 seger mot Excel Esports.

Just Vitality var de som inledde bäst-av-fem serien bäst. Efter en triple kill av Matyáš "Carzzy" Orság gick de upp i vad som såg ut att kunna vara en betryggande ledning. G2 visade sig dock vara betydligt starkare i både mid- och lategame där de gång på gång lyckades fånga och eliminera Vitalityspelare ur position. Den första matchen avgjordes sedan i en stor teamfight vid Baron Nashor, där Victor "Flakked" Lirola fick fritt spelutrymme på Zeri vilket ledde till att G2 kunde säkra segern.

De inledande minuterna i matcher har varit Vitalitys stora styrka den här säsongen, men i den efterföljande match fallerade det totalt. G2 satte hård press på Barney "Alphari" Morris något som gav resultat. Efter 16 minuters spel förstörde nämligen G2 matchens första inhibitor på toplane. Vitality såg flera gånger ut att komma tillbaka, men en förstörd inhibitorn är svår att spela med och när laget, i varje teamfight, inte fick tag i en åter storspelande Flakked var det tillslut G2 som vann även match två.

Jankos la grunden för G2-seger
Med 0-2 inför den tredje matchen verkade Vitality slagna, men det fanns fortfarande hopp kvar. Efter dryga 20 minuters spel hade man 9-1 i elimineringar och en ledning med 5k guld, men istället för en promenadseger vände allt helt. Marcin "Jankos" Jankowski lyckades stjäla Baron Nashor och plötsligt var G2 med i matchen igen. Trots att G2 låg under i det mesta så lyckades de hålla ut och försvara sin bas och efter 45 långa minuter säkrade man också segern efter imponerande spel i varje teamfight som uppstod.

För Vitality innebär förlusten att säsongen nu redan är över. Efter att ha slutat på en femteplats går det nog att räkna med att laget inte är speciellt nöjda med sin insats. För G2 Esports fortsätter slutspelsäventyret när man ställs mot Misfits Gaming på söndag, i en match där vinnarna kvalificerar sig för semifinal. Redan ikväll fortsätter LEC-slutspelet när Fnatic tar sig an Rogue i den övre bracket-semifinalen. Vinnarna där är klara för final, medan förlorarna får en ny chans i nästa veckas andra semifinal.


Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..