×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

Fnatic flyger igen — kör över G2 Esports i slutspelet

1
Europas hetaste rivalmöte stod på menyn under lördagskvällen och det var Fnatic som visade att de åter är att räkna med.
Med två laguppställningar som genomgått flertalet förändringar inför säsongen var det återigen dags för ett slutspelsmöte mellan Fnatic och G2 Esports. För första gången någonsin var det också med en spelare som gjort flytten från G2 till Fnatic, och inte tvärtom, på Summoners Rift. Martin "Wunder" Hansen fick direkt triumfera över sina gamla lagkamrater. I matchseriens första möte hade Fnatic stenkoll på samtliga drakar och i varje teamfight som uppstod kring dem kunde de inte bara säkra segern i dem, utan också lägga grunden för en snabb seger i match ett. G2 Esports svarade dock direkt.

I slutspelsmötets andra match var det de mesta mästarna som kontrollerade kartan fullt ut och Fnatic fick aldrig någon chans att svara. Efter de två inledande matcherna såg det ut som att det skulle resultera i ännu en klassikerserie där fem matcher krävdes för att separera lagen åt. Fnatic ville dock annorlunda. I match tre spelade de aggressivt från start vilket gav resultat, efter bara 10 minuter spel hade de också 10 kills. G2 gjorde vad de kunde för att ta sig tillbaka in i matchen men när Fnatic säkrade sin fjärde drake och en Ocean Soul fick motståndet slut på idéer och de orange-svarta gick upp i matchpoäng.

Fnatics drakkontroll fällde avgörandet
Med siktet inställt på att ta matchserien till en femte och avgörande match gick G2 ut och försökte hålla jämna steg med ett aggressivt Fnatic. Till en början lyckades de också med planen att hela tiden matcha Fnatic på kartan. Det stora problemet för de mer oerfarna spelarna i G2 var att Fnatic hade total koll på drakarna även i match fyra. Efter 29 minuters spel hade Fnatic återigen säkrat fyra drakar och i den efterföljande teamfighten kunde de också avgöra matchen och kvalificera sig för en semifinal mot Rogue som spelas nästa lördag.

LEC-slutspelet fortsätter redan ikväll klockan 17:00 där Team Vitality tar emot Excel Esports. Lagens fortsatta överlevnad i slutspelet står på spel och vinnaren kommer att ställas mot G2 Esports i nästa omgång.


Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..