×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

Svensken med och skriver historia — når slutspel för första gången

1
Under lördagen säkrade den brittiska organisationen Excel Esports en plats i LEC-slutspelet för första gången i historien.
Excel Esports hade under lördagskvällen ett guldläge att säkra sin första slutspelsplats någonsin. Man ställdes mot ett SK Gaming som fortfarande levde på hoppet men som i praktiken redan var borta från slutspelsplatserna. Excels svenske spelare, Finn "Finn" Wiestål, som är tillbaka i LEC efter en kort sejour i den nordamerikanska ligan LCS var högst inblandad i lagets historiska vinst.

Matchen inleddes tidigt med att Excel säkrade first blood och lagets ledning skulle också stå sig matchen ut. Lagets junglespelare, Mark "Markoon" van Woensel hade stenkoll på de två Rift Heralds som dök upp på kartan vilket gav Excel en stor ledning i guld. SK Gaming gjorde vad de kunde men när Finn i slutet av matchen fick in en perfekt flank med sin Gnar blev man snabbt eliminerade och Excel kunde ta den viktiga segern och säkra sin första slutspelsplats i organisationens historia.

Under söndagen avgörs den sista grundomgången i LEC. Då avgörs också vilka som tar förstaplatsen inför slutspelet. Just nu är det Rogue som har greppet om den men både Fnatic och Misfits Gaming jagar tätt bakom.


Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..