×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

League of Legends

Svenska rookien med succépremiär när Perkz förlorade i återkomsten

1
LEC blir alltmer svensktätt och den senaste spelaren att göra premiär var MAD Lions-spelaren William "UNF0RGIVEN" Nieminen. Den 21-årige svensken stod för en stabil insats när de regerande mästarna enkelt besegrade det topptippade laget Vitality.
Fem svenska spelare fanns med i laguppställningarna bland de totalt tio LEC-lagen när premiären spelades under fredagskvällen. För en av dem var det premiär i Europas största liga och han tog chansen direkt. William "UNF0RGIVEN" Nieminen värvades till de regerande mästarna, MAD Lions, inför säsongen för att ersätta storstjärnan Matyáš "Carzzy" Orság och i sin första LEC-match visade svensken att han är i LEC för att stanna.

Trots tuffast möjliga motstånd i storsatsande Team Vitality, som värvat hem midlanestjärnan Luka "Perkz" Perković från Cloud9, blev det aldrig riktigt spännande. Veteranen hade en tuff kväll i midlane och slutade på 0/6/4 i en oväntat blek insats. Bättre gick det för UNF0RGIVEN som gjorde avtryck i matchen med en av sina signaturhjältar, Karthus. En premiär som garanterat lämnade mersmak hos den unge svensken.

Kvällens övriga matcher
I matchen mellan Rogue och SK Gaming ställdes svenskarna Emil "Larssen" Larsson och Erik "Treatz" Wessén mot varandra. Efter en jämn match där de båda svenskarna stod för en stabil insats var det Rogue som säkrade segern, mycket tack vare fenomenale AD-Carryn Markos "Comp" Stamkopoulos.

För övriga svenskar i farten gick det tyngre, Finn "Finn" Wiestål och hans Excel noterade en förlust mot G2 Esports. Hampus "Promisq" Abrahamsson i Astralis hade också en tuff kväll med förlust mot Misfits Gaming. För Fnatics svenske coach Jakob "YamatoCannon" Mebdi blev det dock ett bra avslut på kvällen. Efter en trög start kunde Fnatic säkra segern över nykomlingarna Team BDS, mycket tack vare Zdravets "Hylissang" Galabov som med sin Rakan såg till att inleda fighterna på spektakulära sätt.

Nästa omgång i LEC spelas ikväll, lördag, med start klockan 17:00 och sänds på ligans Twitchkanal.


Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..