×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Riot Games VD stämd för sexuella trakasserier

1
Spelutvecklarna Riot har bekräftat att de inlett en utredning mot sin egna VD, Nicolo Laurent. Detta efter att en före detta anställd anklagat honom för sexuella trakasserier och könsdiskriminering i en stämning.
En tidigare anställd vid Riot Games har stämt företagsegets VD, Nicolo Laurent, för sexuella trakasserier och könsdiskriminering. Stämningen har lämnats in av Sharon O’Donnell som fick lämna företaget i juli. Stämningen som är inlämnad i januari i år yrkar på att O’Donnell ska få pengar för förlorade löner, sjukhuskostnader samt generellt skadestånd för hennes tid i företaget.

O’Donnell anslöt sig till Riot Games i 2017 och arbetade där fram till, vad hon anser vara, sin felaktiga uppsägning. Under denna tiden menar hon att Laurent ofta ska ha skrikit på henne samt att hon ofta ombads att "vakta tungan", "watch your tone", på engelska. Hon påstår också att Laurent ska ha sagt till andra kvinnliga kollegor att det bästa sättet att släppa på stressen under COVID-19 är att "skaffa barn". Hon påstår även att Laurent ska ha gjort sexuella närmanden mot henne samt bett henne att resa iväg med henne utanför arbetstid.

I stämningsansökan skriver O’Donnell att när hon nekade erbjudandet ska Laurent ha skrikit på henne och hennes arbetsuppgifter blev borttagna kort därefter. Hon menar att hennes uppsägning, som hände kort efter att hon klagat till personalavdelningen, ska ha direkt koppling till Laurents påstådda närmanden. O’Donnell menar att hon ska ha varit en fläckfri anställd som ofta ska ha arbetat över tio timmar om dagen men inte fått någon betalning för övertid.

Riot Games skriver i ett uttalande att O’Donnell ska ha blivit uppsagd efter ett flertal olika klagomål, som både kommit från andra kollegor samt folk som Riot samarbetat med. Då stämningen handlar om en så högt uppsatt medlem i Riot Games har de bekräftat att de inlett en egen utredning kring detta tillsammans med en advokatbyrå i Los Angeles. Laurent ska ha utlovat sitt fulla samarbete kring detta så alla klagomål ska kunna lösas.


Artikelbild: Yicun Liu/Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..