×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

Worlds i fara när Kina stoppar internationella sportevenemang i landet

1
Årets Worlds-turnering i League of Legends är planerad att hållas i Shanghai, Kina. Nu ser det dock ut som att Riot Games tvingas ta fram en ny lösning. Kinesiska myndigheter har nämligen satt stopp för alla internationella sportevenemang i landet, året ut.
Under torsdagen meddelade Kina att man ställer in samtliga internationella sportevenemang som skulle avgöras under 2020. Anledningen är COVID-19 och trots att Kina verkar ha tagit kontroll över viruset inom sina egna gränser är man nu oroade över att mängden importerade fall ska öka. Att alla sportevenemang blir inställda kan också komma att påverka årets Worlds-turnering i League of Legends som var planerad att hållas i Kina. Så sent som igår meddelade Tencent att turneringen skulle hållas som planerat men nu ser det alltså ut att bli nya bud i den frågan.

Eftersom Worlds är den största internationella turneringen under året där mängder av lag från olika länder deltar lutar det nu åt en alternativ lösning. Vilka alternativ som är på bordet för Riot är oklart, men det skulle kunna innefatta att skjuta upp turneringen, spela den i ett annat land, eller att den helt och hållet för avgöras online. Om turneringen inte skulle kunna hållas live vore det en stor förlust för League of Legends-scenen vars stora höjdpunkt varje år är just Worlds i oktober och november.

Det är inte heller första gången i år som de internationella turneringarna får problem på grund av COVID-19. Mid-Season Invitational som skulle avgjorts under våren ställdes in helt och hållet på grund av coronaviruset och flertalet ligor har tvingats till att spela sina matcher online. Just nu avgörs exempelvis den Europeiska ligan LEC online där lagen spelar från sina huvudkontor. Det börjar med andra ord att bli bråttom för Riot om de ska hinna ta fram en bra lösning inför turneringen som inleds i oktober.


Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..