×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Europa

Svenskarna i Rogue krossade Fnatic — toppar LEC med MAD Lions

1
Rogue har inlett sommarens säsong överraskande starkt. Ledda av svenska midlanern Emil "Larssen" Larsson har de gått från klarhet till klarhet. Under fredagen besegrades självaste Fnatic vilket gör att Rogue nu toppar LEC-tabellen tillsammans med MAD Lions.
En tredjedel av sommarens LEC-säsong har spelats och något som inte hänt på fyra år är nu ett faktum. Varken Fnatic eller G2 Esports återfinns nämligen på första eller andra plats. Istället är det unga MAD Lions och Rogue som delar förstaplatsen. Fnatic hade chansen att inför fredagens match mot Rogue klättra upp på samma antal vinster som dem, men de svart-orangea fick inte alls till det. Efter att Martin "Rekkles" Larsson spelat Soraka två matcher i rad valde Fnatic att bygga hela sin komposition runt svensken men inte heller det hjälpte.

Tanken var att låta Rekkles bygga sig stark för att sedan låta honom bära laget till seger i lategame. Istället blev det dock action från start och det var Rogue som kunde dra nytta av det. Emil "Larssen" Larsson var som vanligt fenomenal, den här gången med Ryze, och såg till att sätta stor press på samtliga lanes. Detta samtidigt som Fnatic stod för en svag insats och speciellt Zdravets "Hylissang" Galabov gjorde katastrofala misstag ett antal gånger.

När Rekkles tillslut var stark nog för att mäta sig med Rogues carry-spelare var det försent. Rogue hade då förstört samtliga tre inhibitors och båda nexustornen vilket gjorde det omöjligt för Fnatic att försvara sig. Istället fick Larssen och Finn "Finn" Wiestål fira segern i svenskmötet med Rekkles. I och med segern delar nu Rogue förstaplatsen med MAD Lions och de båda unga lagen ställs mot varandra ikväll.

En annan av lördagens matcher som blir intressant att följa är den mellan Fnatic och G2 Esports. Lagen som alltså för första gången på fyra år inte ligger etta eller tvåa efter en tredjedel av säsongen gör upp i "Match of the week". Rogue möter MAD Lions klockan 20:00 och Fnatic ställs mot G2 klockan 21:00, matcherna ses bäst på LEC:s Twitchkanal.


Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..