×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Korea

FaZe Clan och NRG ska ha anmält intresse för att bli en del av LCK

1
NRG Esports tillbaka i League of Legends och FaZe Clan gör debut på Summoner's Rift. Det är något som kan vara på väg att bli verklighet efter att de amerikanska organisationerna skickat in en intresseanmälan om att bli ett av de inbjudna lagen när den koreanska ligan, LCK, blir en franchise.
I april meddelade Riot Games att den koreanska ligan, LCK, skulle följa de tre andra stora regionala ligorna i världen och bli en franchise. Kvalet till sommarens säsong blev det sista och just sommarsäsongen blir förmodligen också den sista med de nu kvalificerade lagen. När LCK blir en franchise får nämligen alla lag och organisationer, som vill, anmäla sitt intresse samt skicka in en ansökan om att bli accepterad till ligan. I September kommer sedan Riot att meddela vilka lag som tar plats i LCK.

Bland de totalt 25 lag och organisationer som anmält sitt intresse finns samtliga nuvarande LCK-lag samt de åtta lag som deltar i andradivisionen, Challengers Korea. Förutom dem finns dock ett par intressanta namn på listan. Bland annat ska Faze Clan, NRG Esports och Pittsburgh Knights ha anmält sitt intresse. Riot själva säger dock att intresseanmälan inte innebär att lagen kommer att skicka in en ansökan om att gå med i ligan. En sådan ansökan lämnas in först 19 juni.

NRG har tidigare varit involverade i League of Legends. Under 2016 hade organisationen ett lag i den nordamerikanska ligan, LCS. Det blev dock ingen succé och man ramlade ur ligan efter att ha gått 4-14 under sommarsäsongen. FaZe däremot har aldrig varit involverade i League of Legends. Detta trots att organisationen har varit framgångsrik i bland annat CS:GO och Fortnite. Detsamma gäller Pittsburgh Knights som har ett partnerskap med NFL-laget Pittsburgh Steelers. Den amerikanska organisation har däremot lag i flertalet esporter, bland annat Rocket League, Smite och PUBG.

Den koreanska ligan har ofta lyfts fram som en av de populäraste ligorna internationellt. Ligan har hundratals miljoner unika tittare varje dag och drygt 62% av tittarna är från andra länder än Korea. Att intresset för en plats i ligan är så stort, även bland icke-koreanska lag och organisationer, kan enligt Riot Games bero på att ligan är den sista av de fyra största ligorna att bli en franchise.


Artikelbild: Riot Games
2020-05-30 19:25
I vårt andra avsnitt av En Sub Med så pratar vi med en av Sveriges nya stjärnspelare, Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora från Ninjas in Pyjamas. I intervjun går vi igenom Plopskis karriär från mixlag till just Ninjas in Pyjamas. Vi pratar även om hur han var ett fan som gick till att spela i sitt favoritlag, lagets form just nu och mycket mycket mer.
2020-06-02 13:11
Under förra veckan gick Ninjas in Pyjamas med en nyhet som gjorde de flesta förvånade. De har valt att bänka Jonas "Lekr0" Olofsson och istället plocka in Hampus "hampus" Poser. Men vem är egentligen Ninjornas nya IGL? Här är allt du behöver veta om hampus.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..