×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

Världsmästaren väljer skin till Malphite: "En hjälte min fru spelar"

1
På sin personliga stream avslöjade världsmästaren Kim "Doinb" Tae-sang att han valt Malphite som den hjälte som kommer att prydas med FunPlus Phoenix färger. Några av anledningarna är, enligt koreanen själv, att hans fru spelar just Malphite och att han hoppas på att många spelare kommer att kunna använda skinnet tack vare Malphites låga svårighetsgrad.
Efter att ha haft det tufft under gruppspelet imponerade kinesiska FunPlus Phoenix rejält under slutspelet av Worlds. I kvartsfinalen besegrades Fnatic och i semifinalen de regerande världsmästarna, Invictus Gaming. I ett fullsatt AccorHotels Arena avfärdade de sedan enkelt det Europeiska hemmahoppet G2 Esports i finalen. Förutom pengar och pokal är det också tradition att de nya världsmästarna får välja en hjälte som de sedan får ett skin till. Nu har den koreanske midlanern, Tae-sang "Doinb" Kim, avslöjat vilka hjältar som kommer att prydas med FunPlus Phoenix skins.

De fem hjältarna som kommer att få ett FunPlus Phoenix skin är Gangplank, Lee Sin, Malphite, Vayne och Thresh. På sin stream berättar 23-åringen att han egentligen hade tänkt välja ett skin till Yasuo men enligt Riot Games regler måste hjälten som väljs ha spelats under Worlds av spelaren ifråga, något Doinb inte gjort. Istället valde koreanen ett skin till hjälten Malphite, något som kan tyckas oväntat då Malphite inte är en av de populäraste hjältarna eller någon som Doinb spelat särskilt ofta. Det finns dock en förklaring till valet.

Under sin stream berättar han att valet av Malphite berodde på att han tillägnar valet till sin fru, Tang Xiaoyo, som spelar väldigt få hjältar men där just Malphite är en av dem. Det var dock inte hela förklaringen utan han valde också Malphite för att det är en relativt enkel hjälte att spela, vilket gör att fler spelare kommer att kunna använda hans skin medan de spelar stenkaraktären.

Hans lagkamraters val var, till skillnad från 23-åringens, inte speciellt förvånande. Han-saem "GimGoon" Kim spelade hela sex matcher med Gangplank under turneringen och hade många fina prestationer med honom. Gao "Tian" Tian-Liang spelade också han sex matcher som Lee Sin under turneringen, varav tre i finalen mot G2 Esports.

Att Lin "Lwx" Weixian valde Vayne hade kanske inte med antalet matcher att göra utan mer om att han tycker om hjälten och att den är populär, hans enda Pentakill under proffskarriären kom också den med just Vayne under 2018. Supportspelaren Liu "Crisp" Qinsong valde Thresh som han spelade fyra gånger under Worlds. Samtliga fyra matcher var också vinster. Den som är intresserad av att köpa ett FPX-skin får dock vänta lite till, förra årets vinnare, Invictus Gaming, fick nämligen sina skins släppta först under juni.



Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..