×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sverige

Var klara för Nordic Championship — nu hoppar Godsent av

1
I lördags kvalade svenska Godsent in till vårsäsongen av Nordic Championship. Nu skriver organisationen på sin Twitter att de trots allt inte kommer att delta i 2020 års säsong av den nordiska ligan. —Vi fattas ännu en stark headliner-sponsor vilket påverkar våra möjligheter och det är just nu en för dyr investering för oss, givet vad man får i retur, säger Godsents vd, Ludwig Sandgren.
De regerande nordiska mästarna, Godsent, kommer inte att delta i vårens säsong av Nordic Championship i League of Legends. Under måndagskvällen offentliggjorde den svenska organisationen på Twitter att de, trots sin plats i Nordic Championship, inte kommer att delta i vårsäsongen. Anledningen är enligt Godsents vd, Ludwig Sandgren, att intresset för League of Legends i Norden är för litet och att Godsent fortfarande saknar en stor sponsor.

—Det finns en rad olika anledningar och faktorer vilka samverkar. Vi fattas ännu en stark headliner-sponsor vilket påverkar våra möjligheter och det är just nu en för dyr investering för oss, givet vad man får i retur. Intresset för League of Legends på denna nivå är historiskt litet, Nordic Championship har en väldigt liten publik, det är inga andra stora organisationer som deltar, och därtill har spelarna ingen egen following, så det är strategiskt väldigt svårt att motivera en signing i detta läge.

—Ledning och styrelse fattade därför beslutet att fokusera på de divisioner vi har som i jämförelse spelar på en väldigt mycket högre nivå och förbereda oss och invänta nästa split som kommer vara ett helt nytt format och annan produktion.

Godsent vann det första kvalet till Nordic Championship så sent som i lördags och med sin delvis nya laguppställning såg de ut att vara favoriter till att vinna även vårens säsong i Nordic Championship. Att de nu hoppar av blir ett stort slag mot den, just nu, svaga nordiska scenen i League of Legends. Fragbite har varit i kontakt med spelarna som spelade i kvalet för Godsent, de hänvisar till sina Tweets där de skriver att de är ledsna över situationen men att de nu kommer att leta efter en ny organisation att spela för under vårsäsongen.


Laget som är klart för Nordic Championship

Andreas "WeiZoR" Svanholm
Frank "Aesthetic" Norqvist
Danmark Jonas "knighter" Bryder Jensen
Lars "Chrisberg" Christiansen
Nederländerna Henk "Advienne" ReijengaArtikelbild: Stephanie ''Vexanie'' Lindgren | DreamHack

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..