×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Norden

Godsent klara för Nordic Championship — vinner första kvalet

1
Efter att ha imponerat rejält i det första kvalet till Nordic Championship är den svenska organisationen Godsent nu klar för vårsäsongen av den nordiska ligan. —Jag skulle säga att våra matcher var ganska lätta ikväll, så det var en skön start på året, säger Godsents nya jungle-spelare Frank "Aesthetic" Norqvist.
I lördags gick det första kvalet till Nordic Championship Spring av stapeln. Totalt spelas det fyra kval där de två bästa lagen från varje kval kvalificerar sig för vårens säsong av den nordiska ligan. När formatet på kvalet först blev känt höjdes en del negativa röster kring turneringen. Kvalet spelas nämligen i bäst-av-en match i en single-elimination bracket utan någon som helst seedning innan.

Att det inte är det mest optimala sättet att spela en kvalturnering märktes direkt i kval ett där fem organisationer som tidigare spelat i Nordic Championship hamnade på samma sida av bracketen, medan den andra halvan endast hade ett. För de regerande mästarna, Godsent, blev de förutsättningarna inga som helst problem.

Med sin delvis nya uppställning avfärdade man i snabb takt både Viking Esport och Riddle Esport innan man ställdes mot ett hårdsatsande Nordavind i semifinalen. Trots att det norska storlaget hade bland andra Aleksi "Hiiva" Kaikkonen och Kristoffer "P1noy" Pedersen i laget så kunde svenskarna vinna också den matchen.

I finalen ställdes de sedan mot Atlando Esports i en match som blev väldigt ensidig. Frank "Aesthetic" Norqvist såg till att hans lag fick ett stort försprång tidigt i matchen och både Andreas "WeiZoR" Svanholm och Lars "Chrisberg" Christiansen dominerade sina motståndare. Matchen slutade med en enkel seger för det svenska laget som därmed är klara för vårens säsong i Nordic Championship. Trots namnen på lagen de mötte i kvalet var det enligt Aesthetic inte speciellt tufft motstånd.

—Jag skulle säga att våra matcher var ganska lätta ikväll, så det var en skön start på året.

Det är två år sen du spelade i Nordics senast och då blev det seger. Nu är du tillbaka igen, vad tror du om era chanser i vårsäsongen?

—Allt annat än en vinst i Nordic Championship är en stor besvikelse för mig. Jag hoppas att vi kan spela hela säsongen utan en förlust för det skulle vara kul att vara det första laget som gör det.

Godsent är regerande mästare då de vann senast men är kanske mest kända för sitt CS-lag. Hur är det att spela för en så känd svensk organisation nu när du är tillbaka i Norden?

—Det känns väldigt bra, är ju roligt då ens kompisar vet vilken organisation det är som man spelar för. Alla i Sverige och i mitt kompisgäng spelar ju CS.

På den andra halvan av bracketen såg det länge ut att gå bra för Hybrid Esports och Lundqvist Lightside. För båda de svenska lagen tog det dock stopp mot danska Fortress som slog ut Hybrid i kvartsfinal och Lundqvist Lightside i semifinal. I finalen ställdes de mot "One of the best if not the best" med bland andra Skude, Juho "Nille" Janhunen, Daniel "Kroghsen" Krogh och Victor "Reje" Etlar Eriksen i laget. Där kunde de sistnämnda säkra platsen i vårsäsongen av Nordic Championship.



Artikelbild: Stephanie ''Vexanie'' Lindgren | DreamHack

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..