×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Granit Gaming klara för slutspel — slår obesegrade Falkn med 2-0

1
Nykomlingarna Granit Gaming är klara för slutspel i Swedish Esports League efter att ha slagit obesegrade Falkn med 2-0 i matcher. Matchen de båda lagen emellan bjöd på intensivt spel med många elimineringar och tittarna fick även se en surrender vote gå igenom under matchserien.
I kvällens match mellan Falkn och Granit Gaming stod det mycket på spel för båda lagen. Falkn som var obesegrade efter fem spelade matcher hade siktet inställt på förstaplatsen i ligan och behövde då vinna sina återstående matcher för att göra det. Granit Gaming kämpade för att ta sig till slutspel och en vinst i kvällens match skulle säkra en plats där och det utan att behöva spela tiebreak-matcher om platsen. I matchen var det favorittippade Falkn som säkrade first blood och med det en bra start. Granit Gaming svarade dock direkt när William "UNF0RGIVEN" Nieminen och Emil "Zuko" Pettersson eliminerade Olof "Flaxxish" Medin.

Startade surrender vote

Inledningen vittnade om att det skulle bli en underhållande match och tittarna bjöds på intensivt spel med många mindre fighter. Efter 12 minuters spel hade både Unforgiven, på Karthus, och Flaxxish, på Ezreal, säkrat fem elimineringar var. Likaläget i elimineringar stod sig lagen emellan och vid 20-minutersstrecket hade de stått för 15 elimineringar var. Granit hade dock dragit ifrån till en liten ledning på 1 000 guld men det var framförallt hos Unforgiven som det stora övertaget låg.

Två minuter senare kunde nämligen Granit Gaming säkra matchens första Baron Nashor och i fighten som följde säkrade Unforgiven en triple kill med sin hjälte, Karthus. Falkn började se uppgivna ut och nykomlingarnas ledning hade vuxit till över 5 000 guld, något som fick matchen att se avgjord ut då Unforgiven körde över alla motståndare. Det var nog också det Falkn-spelarna tänkte då de startade en omröstning om att ge upp matchen och den gick igenom vilket gjorde att de gav upp matchen efter 24 minuters spel.

Falkn stod för en katastrofinledning

Om den första matchen började bra för Falkn så gjorde verkligen inte den andra det. Efter att Granit hälsat på i deras djungel blev nämligen "Diablo", Robert "Gavan" Brännström och David "Potatismjöl" Hallin eliminerade. En riktig katastroföppning men det var bara toppen på isberget. Efter 10 minuters spel hade nämligen Granit 9-0 i elimineringar och framförallt Theodor "Skeden" Nagelkerke gjorde bra ifrån sig då han var med på sju av dem.

När Granit sedan i en teamfight lyckades eliminera fyra Falkn-spelare och Unforgiven säkrade en double kill var ledningen 9 000 guld och det såg helt ointagligt ut. Men det blev ingen avslutning helt utan problem. Granit vågade trots övertaget inte riktigt gå för Baron Nashor och försökte istället lura Falkn att gå mot Baron i blindo. Det betet nappade inte Falkn på och efter att de tålmodigt väntat ut Granit fick de sin chans och eliminerade både Zuko och Unforgiven.

Hård kamp om slutspelsplatserna

Tillslut insåg Granit att de var tvungna att gå för Baron Nashor och startade den på riktigt. Till en början såg det dock ut som att Falkn kunde avbryta dem och vinna en stor teamfight men i slutändan var Granits ledning för stor och Unforgiven kunde rensa upp i fighten där han noterades för en quadra kill. Med baronbuffen försökte de avsluta matchen men Falkn stod för ett bragdartat försvar och lyckades hålla liv i matchen. Det räckte dock inte mer än till några minuters extra spel innan Granit Gaming kunde vinna nästa stora teamfight och avsluta matchen.

I och med segern säkrar Granit Gaming en plats i det stundande slutspelet. Förutom Granit Gaming är också Godsent och Hybrid Esports klara för slutspel. Vilka som tar den sista platsen är inte helt klart ännu men det ser ut att bli Falkn som endast behöver vinna en av sina tre återstående matcher för att säkra slutspelsplatsen.

Bild: Erik Eliasson
Bild: Erik Eliasson




Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..