×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Wind and Rain riskerar att missa slutspel efter ännu en förlust

2
Det tippade topplaget, Wind and Rain, inledde säsongen imponerande men har inte alls fått till spelet den senaste tiden. Laget har, efter måndagens förlust, bara en vinst på sina fem senaste matcher och den kom mot jumbon Lightside Gaming. Deras kräftgång öppnar nu upp för sensationslaget Shadow Stalkers som har en liten chans att nå slutspelet.
Det var inte direkt med självförtroendet på topp som Wind and Rain kom till det förväntade toppmötet mot Hybrid Esports. Laget som inledde säsongen bra har fått se sig själva tappa rejält sedan dess och det är bara jumbon Lundqvist Lightside som besegrats under de senaste veckorna. Bättre har det sett ut för Hybrid som hittills bara förlorat mot tabellettorna, Godsent, och därmed fortfarande jagar den åtråvärda förstaplatsen i tabellen.

MeLikePanda hade en tuff kväll

I måndagens match var det också Hybrid som började riktigt övertygande på bekostnad av Wind and Rains toplanespelare, Rasmus "MeLikePanda" Christiernin. Efter nio minuters spel hade han blivit eliminerad hela fem gånger av Felix "Kryze" Hellström och Martin "Yike" Sundelin som inte visade någon som helst nåd. Inte blev det heller bättre när Wind and Rain försökte stänga ner Kryze genom att skicka tre spelare till botlane för att stoppa honom. Hybrid-spelaren gled lätt undan och när hans egna lag kom till undsättning slutade det hela med en triple kill för honom.

23 minuter in i matchen hade Kryze på egen hand förstört en inhibitor medan resten av hans lag tålmodigt haft koll på Baron Nashor. Tre minuter senare vann Hybrid en teamfight och då behövdes ingen Baron Nashor för att säkra segern. Kryze stannade på 13/2/5 i KDA med sin hjälte, Camille, medan MeLikePanda stannade på de mindre smickrande siffrorna, 1/8/1, med sin Gangplank. Den andra matchen lagen emellan blev dock mer jämn när fokus skiftade mot botlane.

Tog matchens första Baron trots underläge

Wind and Rain inledde den andra matchen bäst efter att Ömer "Practice" Türgüt och Anton "Heatz" Sten lyckades eliminera Alex "Mirbs" Holmin två gånger inom loppet av ett par minuter. Resten av laget gjorde också mycket bättre ifrån sig och det såg ut som att Wind and Rain hade hittat tillbaka till det vinnande koncept de hade i början av säsongen.

Allting började dock vända efter att de tog en teamfight i midlane där de gick alldeles för långt fram vilket ledde till att Hybrid kunde eliminera flera spelare. Kort därefter kunde Hybrid också säkra ett torn med hjälp av Rift Heralden och de tog därmed tillbaka ledningen i matchen. Wind and Rain svarade dock snabbt genom att smyga till sig en Baron Nashor. Precis när de skulle ta sig därifrån hann dock Hybrid dit vilket slutade med att Viktor "Fallen Angel" Kordanovski, Practice och Heatz blev eliminerade.

När samtliga medlemmar åter var vid liv kunde Wind and Rain, med hjälp av baronbuffen, förstöra en inhibitor men trots det var det fortfarande Hybrid som hade guldledningen i matchen. Det märktes också i nästa stora teamfight där Hybrid kunde vinna och i sin tur förstöra en inhibitor innan de säkrade matchens andra Baron Nashor. Med baronbuffen kunde de sedan enkelt avsluta matchen vilket innebär att de nu är i delad ledning tillsammans med med Godsent. Hybrid har dock en match kvar att spela, den mot hittills obesegrade Falkn.

Fyra lag slåss om en slutspelsplats

Eftersom Wind and Rain räknade in ännu en förlust är nu kampen om slutspel stenhård. Wind and Rain, Shadow Stalkers och Granit Gaming har alla en match kvar att spela och inför den är det Granit Gaming som har allt i sina händer då de just nu har två poäng till godo på övriga lag. De ställs dock mot tuffast möjliga motstånd ikväll när de möter Falkn. Skulle Granit förlora där blir det en tie-breaker om slutspelsplatsen mellan Granit och vinnaren av mötet mellan Wind and Rain och Shadow Stalkers som spelas imorgon, torsdag. Även UniQ Esports Club kan lägga sig i kampen om slutspel men de måste då vinna mot både Lightside Gaming och Falkn samtidigt som Granit Gaming förlorar sin match.

Bild: Erik Eliasson
Bild: Erik Eliasson




Artikelbild: Riot Games


0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..