×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Kryze till G2 — ska spela Iberian Cup med akademilaget

1
Tidigare Falkn-spelaren Felix "Kryze" Hellström är klar För G2 Esports akademilag, G2 Heretics. Svensken är kontrakterad för att spela den spansk-portugisiska turneringen Iberian Cup som börjar den 30 oktober och det blir hans första framträdande för en icke-svensk organisation.
—Det känns bra att få erfarenhet utanför den nordiska ligan, säger 20-åringen.
En av Swedish Esports Leagues största stjärnor, Felix "Kryze" Hellström, har skrivit kontrakt med G2 Esports spanska akademilag G2 Heretics. Kryze började sin resa i Östersunds FK Esports (som senare blev Falkn) men spelar just nu för Hybrid Esports i den fjärde säsongen av SEL. De största framgångarna kom dock i just Falkn, där han var med och spelade Nordic Championship och European Masters. Under de båda turneringarna blev han flera gånger hyllad av både kommentatorer och experter, något som förmodligen bidrog till G2's intresse.

Svenskens kontrakt med organisationen sträcker sig över den spansk-portugisiska turneringen Iberian Cup som spelas i oktober till december. Första matchen spelas nu på torsdag där G2 Heretics ställs mot Arctic Gaming. Det blir dock inte bara nya motståndare på toplanen för Kryze, som redan i gruppspelet kommer att ställas mot tidigare Godsent-spelaren Andreas "WeiZoR" Svanholm. Om 20-åringen kommer att fortsätta med G2 Heretics efter turneringen är inte klart ännu men en bra prestation där ökar garanterat hans chanser till en förlängning. Fragbite har pratat med Kryze som meddelar att han kommer att fortsätta spela i Hybrid ända tills SEL-säsongen är över.

—Just nu är tanken att spela både Iberian med G2 Heretics och SEL med Hybrid, förhoppningsvis blir det vinst i båda ligorna, säger Kryze.

Hur känns det att bli upplockad av ett akademilag direkt efter dina säsonger i Falkn?

—Det känns bra att få lite mer erfarenhet utanför den nordiska ligan.

Du har precis skrivit på med G2, leder SEL med Hybrid och är vidare till det stängda kvalet i Red Bull Player One, man skulle kunna säga att det går rätt bra för dig nu va?

—Haha ja, det skulle man kunna säga. Jag hoppas att Iberian cup också går bra nu.

Hur tror du att motståndet blir där, blir det mycket svårare än du är van vid?

—Jag tror inte att det kommer vara så stor skillnad faktiskt. Jag ser det bara som ett lite enklare European Masters, avslutar Kryze.




Artikelbild: DreamHack

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..