×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Korea

YellOw om Fakers lön: "Han tjänar 3 miljarder i baslön"

2
Enligt den pensionerade Starcraft-spelaren Hong "YellOw" Jin-ho tjänar SK Telecom T1-spelaren Sang-hyeok "Faker" Lee hela 23,6 miljoner kronor per år. Summan höjs avsevärt när man sedan räknar in vinst- och sponsorpengar.
Många undrar vad en professionell spelare tjänar och nu har den tidigare Starcraft-spelaren Hong "YellOw" Jin-ho skridit ljus på frågan, i alla fall när det kommer till koreanska Sang-hyeok "Faker" Lee. I ett TV-program avslöjade Hong att League of Legends-spelaren tjänar upp till 3 miljarder won, motsvarade ungefär 23,6 miljoner kronor, i baslön varje år. Om man sedan räknar med vinstpengar samt betalning från diverse sponsorer ska Sang-hyeoks lönecheck landa på hela 5 miljarder won vilket motsvarar maffiga 38,7 miljoner svenska kronor.

Enligt Hong är det i dagsläget lätt för en professionell spelare att få upp till 840 000 kronor årligen och staterar att en sådan lönecheck bara nåddes om man var en av de bästa i scenen under hans tid som proffs i början av 2000-talet. Då Sang-hyeok klassas som en av världens bästa är det inte otroligt att han kan nå en så pass hög summa som han nu sägs tjäna. Detta trots att hans lag, SK Telecom T1, haft sin värsta säsong någonsin då de föll redan i första rundan av LCK-slutspelet.

Det avslöjande avsnittet av TV-serien sändes den 11 april
korizon.net


Artikelbild: thisisgame.com

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..