×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Korea

Faker kung igen - ännu en ligatitel för SKT

2
Igår avslutades ytterligare två vårsäsonger, detta då både den koreanska- och den kinesiska ligans finaler spelades. Vinnarna blev återigen SK Telecom i Korea och i Kina tog Royal Never Give Up hem ligatiteln.
I esportens hemland Sydkorea fick de regerande världsmästarna SK Telecom T1 ännu en titel till sin samling då de besegrade ROX Tigers med 3-1 i matcher, en repris på världsfinalen i höstas då lagen också ställdes mot varandra. ROX Tigers har haft en mycket bra säsong och har haft monopol på förstaplatsen i ligan från första till sista veckan. Många trodde därför att SKT inte skulle kunna rå på Tigers den här gången. Tigers som är kända för sin innovativa spelstil med sina stjärnspelare Smeb (toplaner) och GorillA (support) som frontfigurer.

Det blev dock till slut Faker, SKTs midlaner och kanske världens bästa League of Legends-spelare, som fick lyfta bucklan ännu en gång och som får spela med sitt lag i turneringen MSI i maj, den enda titeln som laget har kvar att erövra.


RNG:s support Mata.


I kinesiska LOL Pro League var det Royal Never Give Up som säkrade segern av vårsäsongen. I finalen mötte de Edward Gaming mot vilka de vann med 3-1 i matcher. Royals leds av supportspelaren Se-hyoung "Mata" Cho, en korean med nästan lika många titlar som Faker. Han har vunnit både den koreanska- och den kinesiska ligan och vann även Worlds 2014 med Samsung White. Mata är känd för att vara LoL-världens mastermind och med honom vid rodret har Royals goda möjligheter att lyckas internationellt.

Final i League Champions Korea
Korea SKT T1 vs. ROX Tigers Korea
SKT: Duke, Blank, Faker, Bang, Wolf
ROX: Smeb, Peanut, KurO, PraY, GorillA


Final i LOL Pro League
Kina Royal Never Give Up vs. Kina Edward Gaming
RNG: Looper, Mlxg, xiaohu, wuxx, Mata
EDG: Koro1, Clearlove, Pawn, Deft, Meiko


Hur det går för SKT och Royals i MSI mot lag från regioner världen över får vi se när turneringen går av stapeln den fjärde maj.

Bildkälla: SKT T1s twitter, thescoreesports.com.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..