×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Sponsrat inlägg

Wireless med Logitech — Fragbite testar Logitechs trådlösa produkter

4
Vem orkar reda ut sladd efter sladd när man bara vill spela? Det är inget att oroa sig för med Logitechs trådlösa produkter.
Denna artikel presenteras i samarbete med Logitech

Många som spelar är rädda för att testa trådlösa alternativ för att dessa inte alltid är fullt förutsägbara gällande delay och batteri. Men vore det inte skönt att kunna lägga sig i sängen, men fortfarande kunna skriva och klicka sig runt på datorn? Vore det inte underbart att kunna gå till köket för att göra en macka, utan att missa något som sägs i gruppsamtalet?

Fragbite fick chansen att testa flera sladdfria produkter från Logitech. Läs vad redaktionen tyckte när de testade ett tangentbord, hörlurar, möss samt en musmatta som laddar upp musen under spelsessionen.


Det är en sak att kunna trycka på play med en mus, liggande i sängen långt ifrån datorn, men det är en helt annan att kunna svara på meddelanden och faktiskt söka — vilket går att göra med Logitech G613. Det mekaniska tangentbordet är inte bara trådlöst, det har dessutom ett inbyggt handledsstöd och extra knappar att binda saker till.

Tangenterna använder sig av Romer-G Tactile-switchar som kan kännas aningen hårda när man skriver, men när man spelar känns de hur bekväma som helst. Vad som saknas är dock ljus. Till skillnad från många andra Logitech-produkter är G613 väldigt mörkt, vilket passar för den som inte gillar att ha för mycket ljus framför sig som eventuellt kan dra fokus från skärmen. Tangentbordet blir ditt för 1 599 kronor.


Ja, hur skönt är det inte att kunna gå ifrån datorn men ändå höra när det är dags för match? Svaret är att det är hur skönt som helst! Vi testade två par av Logitechs trådlösa headsets, ett test som inleddes med att vi kollade hur långt vi kunde gå från datorn utan att trilla ur samtalet med varandra. Logitech G933 Artemis Spectrum nådde en meter längre än den billigare varianten, Logitech G533, som nådde ungefär 15 meter innan man varken kunde höra eller prata med varandra.

G933 är en uppdatering av Logitechs G930, och en snygg sådan. Headsetet innehåller ljusteknologi som skickar ut över 16,8 miljoner färgprofiler, vilket bevisar att Logitech minst sagt har en av de mest avancerade ljusteknologierna i branschen. Till skillnad från G930 har den nyare versionen flyttat sina knappar till baksidan av hörlurarna, vilket gör att headsetet ser otroligt stilrent ut framifrån. Surroundljudet gör att det dessutom fungerar utmärkt att se film med headsetet, det är dessutom hur skönt som helst. Logitech G933 blir ditt för 1 799 kronor.

Det andra headsetet, G533, är otroligt snyggt och stilrent. Precis som med G933 får man lätt en pilot-liknande silhuett, men G533 har inte samma "boxade" form på kåporna. Möjligheten att ställa om ljudet i en vanlig equalizer finns, med några förval som räcker mer än väl för en vanlig användare. G533 trycker inte alls åt runt öronen, men kan upplevas lite stort. Även detta headset innefattar surroundljud. Kostaden ligger på 1 599 kronor.


Fragbite fick chansen att testa tre olika, sladdfria, möss från Logitech. Först ut var Logitech G903 Lightspeed, en bastant mus som på håll kan se aningen obekväm ut. När man använder sig av musen bevisar den dock annat, den är otroligt bekväm att spela med. Det kan kännas lite annorlunda då designen på musen gör att vissa fingrar "saknar" support, men bakdelen på musen räddar upp denna "saknad" genom att göra att musen känns rätt och säker i handen.

En orsak till att G903 känns annorlunda är för att den är så kallad "ambidextrous", den fungerar alltså både för höger- och vänsterhänta. Man får med extraknappar i lådan så att man kan skifta vilken sida om musen de sitter på. Vi märkte ingen form av delay mellan musen och datorn, trots att den saknar en direkt koppling till datorn via sladd. Utmärkt i kombination med Powerplay Wireless Charging System. G903 kostar 1 899 kronor.

Under två års tid har Logitech samarbetat med mer än 50 professionella esportspelare för att hitta den perfekta musen. Tillsammans har de hittat den perfekta formen, vikten och känslan för att vinna. Resultatet blev Logitech G Pro Wireless Gaming Mouse, en trådlös mus med Hero 16k-sensorteknik.

Den professionella musen väger ungefär 80 gram när sladden inte är inkopplad och den upplevdes oväntat lätt i handen. Precis som G903 går Pro i ambidexter-formen, passar både till höger- och vänsterhänta, och i paketet ingår utbytbara sidoknappar. Till skillnad från G903 är denna mus stilren och liten vilket var perfekt för vår kvinnliga redaktörs mindre händer. Logitech Pro kostar 1 599 kronor.

Sist men absolut inte minst har vi Logitech G703 Lightspeed som är ett billigare alternativ till de tidigare nämnda, den kostar nämligen bara 1 299 kronor och är den mest prisvärda trådlösa musen på marknaden. Som en tidigare Logitech-användare känner man direkt att G703 är en förbättrad version av G403 Prodigy, men med en knappt noterbar viktskillnad på 10 gram.

Ergonomiskt sett är G703 den bästa musen av de tre jämförda från Logitech. Oavsett hur många extra finesser möss kommer med eller hur cool de än ser ut kommer en ergonomiskt skön mus alltid vinna. Som högerhänt är G703 perfekt för längre spelsessioner och vikten gör att den placerar sig fint i handen.


Logitech Powerplay Wireless Charging System är en musmatta som man kopplar in i datorn och som laddar ens sladdfria datormus från Logitech, under tiden som man använder den. Vid val av underlag kan man välja mellan två olika alternativ, en hård och en mjuk matta som båda ingår i paketet. Musmattan har, precis som många andra produkter från Logitech, belysning som går att synka med resterande utrustning.

Låt oss börja med att diskutera underlaget. Den mjukare mattan är ett bra val för den som föredrar "vanliga" musmattor. Den är tystare och kan upplevas som mer precis. Det hårdare alternativet för med sig mindre friktion vilket är perfekt för den som spelar snabba spel, men den låter mer när man drar musen över den.

Storleksmässigt kan vissa spelare mycket väl anse att mattan är "för liten", speciellt om man är van vid större musmattor, men därför är det hårdare alternativet bra för att få känslan av en större matta — man kan göra mer på ytan helt enkelt. I helhet har musmattan en väldigt stilren design som passar in i vilken typ av spelhörna som helst.

Fragbite testade mattan med G903, G703 och Pro, tre av Logitechs möss. Det enda man behöver göra är att sätta in den magnetiska Powercord-modulen i musen och sedan är det bara att spela, musen laddas under spelsessionen. Powerplay kostar 1 399 kronor, ett överkomligt pris för denna "framtidsteknik".
Denna artikel presenteras i samarbete med Logitech

Dela detta på internet

Contributor

Sponsrat innehåll,

13 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 13 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..