×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

RecensionMöss

Recension: Corsair Glaive RGB Pro

2
Med tre utbytbara tumgrepp är Corsair Glaive RGB Pro perfekt för den ovetande, men är den verkligen värd nästan 800 riksdaler? Fragbite satte musen på prov för att se vad den egentligen har att erbjuda.
Texten innehåller adlinks som stödjer Fragbite

Corsair har hittills i år lanserat flera nyheter och bland dessa finnes spelmusen Corsair Glaive RGB Pro, en uppdaterad version av deras tidigare Glaive-mus som vänder sig till FPS- och MOBA-spelare. Musen säljs för 799 kronor hos flera återförsäljare och vad som drar upp priset är dess utbytbara tumgrepp som kommer i tre varianter.

Utbytbara grepp

Det är utan tvekan skönt att kunna förändra musens utseende och passform för att få det perfekta greppet, men är det egentligen värt det? Jag skulle säga att det är en bra investering för den som inte har koll på vilket grepp de föredrar att spela med samt för den som delar setup med någon annan, det är dessutom lätt att göra bytet av greppet tack vare det magnetiska fästet.


Men för den som vet vilket typ av grepp de gillar att spela med känner jag personligen att det är onödigt med tre olika grepp, varav två endast kommer att ligga och samla damm. Då skulle jag hellre rekommendera någon av Corsairs andra möss, de är dessutom ett varumärke som har alla möjliga möss med olika grepp i sitt sortiment så det ska inte vara allt för svårt att hitta sin favorit.

Användning

Vad finns det att gilla med musen då? För det första så är samtliga knappar, totalt sju stycken, lätta att nå oavsett vilket grepp man väljer att använda sig av. Sen har Corsair alltid varit duktiga när det kommer till att man som spelare lätt ska kunna se vad för inställningar man använder sig av och då menar jag främst valet av DPI som syns via fem mindre lampor på musens ovansida. Dessa lampor ingår dock inte i LED-lamporna som man kan styra via Corsairs programvara.

När man hittat det perfekta greppet är musen otroligt behaglig och den är inte allt för bastant vilket jag som har relativt små händer inte alltid känner när det kommer till Corsairs möss. Musen fungerar utmärkt och reagerar på alla klick samt rotationer i såväl Counter-Strike som League of Legends, två typer av spel som den marknadsförs mot. Att den var behaglig handlar därför inte bara om passformen utan även om säkerheten in-game. Jag var aldrig rädd för att tappa greppet eller missa något då responsen var on point.


Slutsats

Den är som sagt perfekt för den som delar setup alternativt inte har funnit sitt favoritgrepp än, men för den rutinerade gamern känns det lite överflödigt med tre grepp. Den är fantastisk in-game, men det känns inte som att musen kommer med tillräckligt mycket nytt som faktiskt är användbart i längden för dess pris. Men för den som känner ett värde av grepp-bytet är Glaive RGB Pro som sagt en bra investering som håller måttet in-game.

Betyg

5 / 10

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..