×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

RecensionHörlurar

Recension: Sennheiser GAME ZERO

2
Om du brukar följa stora turneringar via livesändningar är chansen stor att du redan har sett rätt många proffs bära detta headset. GAME ZERO är Sennheisers flirt till proffscenen, med andra ord ett headset som är tänkt att ge en liten extra fördel.
Det må ha gått ett par år sedan den första versionen av GAME Zero lanserades på marknaden men det fortsätter vara ett populärt val för de som tar sitt spelande på allvar. Sett till prislappen handlar det om ett gamingheadset i premiumskiktet men hur lever då detta stereoheadset upp till förväntningarna?

Utformning och funktioner

Headsetet levereras i en väldigt smart, och imponerande tunn, förpackning. Sennheiser har valt att använda den medföljande väskan då de paketerat produkten vilket innebär att kartongmängden har minimerats. När du öppnar den medföljande väskan får du dessutom svaret på hur förpackningen kan vara så tunn. Kåporna på GAME Zero går att vika in för att de ska ta en sådan liten plats som möjligt, vilket är riktigt smart.



Designmässigt är jag kluven. Det headset jag testar är den vita modellen men som, till min förvåning, har olika nyanser av vitt, något som förmodligen har orsakats av att olika typer av plast används. Det är högglans som gäller med en del röda detaljer, bland annat genom en linje som följer med runt på kåpornas utsida samt det röda tyget på dess insidor. Det är dock ett kompakt headset som trots färgval inte blir speciellt skrikit.

Lurarna har en impedans på 50 Ohm, till skillnad från ursprungsmodellen, kallad G4ME Zero, som låg på 150 Ohm. Tar vi oss åter en titt på utsidan hittar vi ett ljudreglage på den högra kåpan, samtidigt som den fasta mikrofonen går att fälla upp för att stänga av den.



GAME Zero har stängda kåpor med memoryskum som vaddering, skyddat av ett tunt läder. Något som ger god komfort samtidigt som det stänger ute en hel del bakgrundsljud.

Tekniska specifikationer:

Frekvensomfång: 15 – 28 000 Hz
Frekvensomfång - mikrofon: 50 – 16 000 Hz
Impedans: 50 Ohm
Känslighet: 108 dB
Känslighet - mikrofon: -38 dBV at 94 dBSPL
Kabellängd: 3 m (PC) 1,2 m (konsol)
Anslutning: 2 x 3,5 mm eller 1 x 3,5 mm (konsol)
Vikt: 312 gram

Testet

Jag testade GAME Zero på flera olika enheter och drev dem genom olika lösningar. Den generella uppfattningen är att det här är ett headset som levererar ett väldigt skarpt och klart ljud. Vi ska dock komma ihåg att det är ett stereoheadset framtaget för just gaming, så även om det klarar av både musik och film helt okej väljer jag hellre något annat headset vid dessa tillfällen. Det är basen som blir en besvikelse vid dessa tillfällen.



Det är klart rekommenderat att driva headsetet genom ett ordentligt ljudkort för att du ska få ut så mycket som möjligt av det. Har du bara ett medieokert inbyggt ljudkort på ditt moderkort kan det därav vara aktuellt att titta på en ny lösning som att sätta in ett ordentligt ett eller kanske köpa ett externt USB-ljudkort.

När jag spelade Counter-Strike: Global Offensive med GAME Zero märkte jag snabbt varför jag har sett många CS-proffs använda det. Det är mycket lätt att skilja på olika ljud och jag upplevde det som att jag hörde en del ljud som jag inte skulle ha uppfattat med andra headset. Steg och skott på längre avstånd, som ett exempel.



Komfortmässigt finns det ingenting att anmärka på. Trots att GAME Zero väger in på 312 gram gör dess utformning att du enkelt kan sitta med dem på i timme efter timme. Det enda är att de, genom att det handlar om stängda kåpor med läder slickat mot öronen/huvudet är just att de kan bli rätt varma.

Även mikrofonen håller hög klass med ett riktigt klart och tydligt ljud samt att den klarar av att filtrera bort bakgrundsljud rätt bra, åtminstone samtidigt som du själv talar.

Hållbarhetsmässigt håller detta headset hög kvalitet. Plastdetaljerna känns rejäla samtidigt som lederna mellan huvudbygeln och kåporna är gjorda i stryktålig metall. De känns helt enkelt hållbara och klarar utan problem ett liv som resande esportproffs.

Slutsats (TLDR) och betyg

Det finns två viktiga saker att peka på med GAME Zero. Det första är att det handlar om ett dyrt gamingheadset och nummer två är att det trots allt bara bjuder på stereoljud. Det går självklart att komma runt detta genom att använda någon programvara för virtuellt surroundljud (vilket GAME Zero klarar fint) men fortfarande.

Vill du däremot ha ett headset som faktiskt lever upp till skrytet när det gäller att ge dig ett litet övertag "in game" och du är beredd att betala lite extra för det? Ptja, varför inte. Det är trots allt riktigt bekvämt. Det finns dock en rad andra alternativ och, som alltid, råder jag dig att besöka en välsorterad elektronikbutik för att få testa produkten innan du slår till.

Sennheiser GAME Zero får i slutändan en sjua i betyg, mycket tack vare komfort, mobilitet och ljudkvalitet. Det finns dock en del övrigt att önska. Hade jag kunnat skulle jag ändå vilja ge den ett halvt poäng till men nu är det som det är och vårt betygsystem ser ut som det gör.

Positivt:
  • Riktigt bekväma.
  • Smidiga att ta med.
  • Bra ljud för spel.

Negativt:
  • Inget för film och musiknörden.
  • Rekommenderar köp av ljudkort/DAC.

Pris:
  • Sennheiser GAME Zero ligger för närvarande på 1 990 kronor hos en rad återförsäljare, mer information hittar ni hos Prisjakt

Betyg

7 / 10

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..