×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

RecensionMöss

Recension: Logitech G Pro Gaming Mouse

1
Kan en mus göra dig till ett proffs? Nja, det krävs nog lite mer än så. Ändå kan Logitech G Pro Gaming Mouse vara ett bra hjälpmedel på väg mot den där proffskarriären.
Logitech siktar högt med sin nya spelmus G Pro Gaming Mouse. Med marknadens bästa optiska sensor, ett konkurrenskraftigt pris och aggressiv marknadsföring med fokus på proffs hoppas de att musen ska bli en storsäljare. Men håller verkligen vad den lovar?

Testet

På senaste har jag imponerats över hur mycket designarbete Logitech lägger ner på sina förpackningar. Smarta och snygga. När det kommer till förpackningen till Logitech G Pro har man dock sparat in en del på området, utan att göra förpackningen dålig för den sakens skull.



Ute ut förpackningen möts vi av en liten, nätt mus med en väldigt simpel design. Ingenjörerna bakom G Pro har hämtat designen från en tidigare väldigt populär produkt från Logitech, nämligen G100. Med sin matta, svarta finish och välplacerade LED-detaljer är det en riktigt stilig mus. Men den är liten…



Jag har verkligen inga jättehänder, de är väl snarare rätt normalstora. Jag, som oftast spelar med palm-grepp, stöter då och då på problem då jag lägger för mycket tyngd på bakre delen av musens rygg. Det som händer är att musen helt enkelt vickar till, detta på grund av glidfötternas placering på undersidan. Det här är dock något som är högst personligt och jag försöker bortse från detta framöver.



Musens utformning gör att den, rent teoretiskt, passar för både höger- och vänsterhänta. Däremot finns tumknappar placerade på musens vänstra sida vilket gör att den ändå favoriserar högerhänta. Logitech G Pro har totalt sex knappar. De vanliga knapparna för höger- och vänsterklick, två tumknappar, mushjulsknappen och en DPI-knapp som sitter bakom scrollen. Standardknapparna är skilda från musens ovandel och är väldigt lätta att klicka på, samtidigt som du tydligt känner klicket. Även tumknapparna känns riktigt rejäla. Scrollhjulet är av mekanisk typ och missar aldrig ett steg, det kan dock vara lite väl tungt att trycka in hjulet.

Specifikationer

DPI (min/max): 200–12 000
USB-rapporteringsfrekvens: 1 ms
Sensor: PMW3366
Indikatorlampor (LED): Ja, RGB
Knappar: 6
Övriga funktioner: inbyggt minne
Höjd: 116,6 mm
Bredd: 62,15 mm
Djup: 38,2 mm
Vikt: 83 g (utan kabel)

Under huven på musen hittar vi den lovordade PMW3366-sensorn från PixArt, ett givet val till när det gäller Logitechs möss i highend-kategorin. När man väl har testat den är det lätt att förstå varför. Fri från jitter på 1 600 DPI och den saknar dessutom i princip all form av musacceleration. Musen presterar på topp oberoende av DPI-inställningar och är pålitlig oavsett vilket spel jag spelar.

Slutsats och betyg

Sammantaget handlar det om en mus av absolut toppkvalitet. Trots att ytan inte har någon gummering är den väldigt greppbar, litenheten spelar även den in i det avseendet. Tillsammans med Logitechs smidiga mjukvara, som samlar inställningarna för flera produkter från tillverkaren, kan jag först att de vågat sig på att ge musen namnet “Pro”.

Det kommer dock inte att bli någon personlig favorit, det av två anledningar. För det första handlar det om att den är alldeles för liten för min smak. Den andra anledningen är att formen inte riktigt passar min smak. Två högst personliga invändningar med andra ord. Ja plus det jag nämnde tidigare om greppet.

Logitech G Pro förtjänar ändå en hel del beröm. Både design och prestanda tilltalar mig och priset på den svenska marknaden, 849 kronor, känns den klart värd.

Positivt:
  • Den optiska sensorn.
  • Toppkvalitet.

Negativt:
  • Passar inte palm-grepp.

Musen finns att förebeställa hos ett gäng välkända butiker redan nu till ett pris om 849 kronor, detta enligt Prisjakt.

Betyg

8 / 10

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..