×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

RecensionMöss

Recension: Zowie EC1-A

3
Vi har de senaste åren hunnit med att testa en hel del möss från tillverkaren Zowie, alla har hittills fått bra betyg och kritiken har varit relativt sparsmakad. Därför är förväntningarna höga när de har valt att uppdatera deras populära möss EC1 och EC2 med en ny sensor.
EC1 och EC2 är egentligen samma modell, men den släpptes i två olika storlekar där EC1 är den större av de två. Den har genom åren uppdateras några gånger, den senaste som vi testade var EC1 eVo CL. Vi har den här gången tittat närmare på den större av de två, nya EC1-A.

Testet




Formen är ergonomisk för högerhänta spelare och musen är väldigt lätt och numera är den ännu lättare, bara 97 gram. EC1-A har samma gummiyta som FK och EC1 eVo CL och den är väldigt trevlig att hålla i och påstås även fungera bra för spelare som lätt svettas om händerna, något som vi inte har kunnat testa. Dock kan den upplevas något hal vilket medför att man får hålla i den lite hårdare för att den inte ska glida ur handen, trots det ergonomiska greppet.
Zowie FK – 85 gram
Zowie EC1-A – 97 gram
SteelSeries Sensei – 102 gram
ASUS Strix Claw – 110 gram
Logitech G302 – 127 gram
SteelSeries Rival – 129 gram
Zowie EC1 eVo CL – 132 gram
Mionix Avior 7000 – 146 gram
Mionix Naos 5000 – 158 gram
Microsoft Intellimouse Explorer 3.0 – 163 gram
Under finner vi två rejält tilltagna glidytor som fungerar väldigt bra både på mjuka och hårda musmattor. Under finner vi även en DPI-knapp, vilket är bra för de som inte vill riskera att komma åt den av misstag, men helt klart negativt för de som faktiskt tycker om att justera DPI under pågående spelsession. Beroende på vilket läge DPI:n är inställd på så lyser scrollen i en färg och när man byter DPI byts färgen. 400 DPI är röd, 800 DPI rosa osv.

Antalet knappar är ganska få, om man räknar in den klickbara scrollen finner man bara fem stycken. De är av hög kvalité och ger ett bra förtroende när man klickar, men tyvärr skallrar de något innan själva klicket. Något som samtliga Zowie-möss som vi har testat har gjort. Scrollen upplevs däremot hålla högre kvalité än tidigare och de 24 stegen känns exakta.

Då ytan egentligen inte är ny, då den redan användes till FK, FK1 och EC1 eVo CL utan den stora uppdateringen är att man valt att begåva EC1-A med samma sensor som man utrustade FK1 med, PMW3310H. En alldeles utmärkt sensor utan predicition eller några direkta nackdelar, förutom priset. I det här fallet levererar den DPI i lägena 400, 800, 1600 och 3200 DPI. Det går även att justera Hz, 125, 500 eller 1000Hz. Lift of distance är låga 1.5-1.8mm. Som vanligt när det handlar om möss från Zowie går det inte att justera mer än så och inga drivrutiner varken krävs eller behövs. De levererar helt enkelt en färdig produkt tillskillnad från nästan alla andra märken i branschen som uppdaterar sina produkter ofta för att få det att fungera bra. Uppfriskande, men även begränsande för de som gillar justera exakt efter egen smak.
Features and Specification:

Ergonomic right-handed design
Plug and play - no driver needed
Perfect lift-off distance: Only 1.5 ~ 1.8 mm
24-step scroll wheel
DPI ( Dots Per Inch ): 400 / 800 / 1600 / 3200
Adjustable USB report rate 125 / 500 / 1000 Hz
Connector: USB
Buttons: 5
Length of cable: 2m / 6.6 ft
Operating system: Win2000/XP/VISTA/7/8
Mac OS X v10.2 after
Förväntningarna var naturligtvis höga för att EC1-A ska prestera i spel och den håller för förväntningarna. Den presterar alldeles utmärkt oavsett vilka spel och musmattor vi testar. Trots att vi provocerar så uppstår inga fel i precisionen. Tillsammans med låg vikt är den en väldigt trevlig mus att använda. Dock bör man nog prova först då ytan är lite hal. Ett tips kan även vara att prova just för att se om man gillar storleken, har man små händer kan EC2-A var att rekommendera istället då den är lite mindre. Priset börjar i dagsläget på 590 kronor hos välkända butiker. Det är en hel del pengar, men så får man en alldeles utmärkt mus för pengarna.

Positivt:
  • Bra precision
  • Ingen prediction
  • Sköna knappar och scroll
  • Inget behov av mjukvara, allt fungerar direkt
  • Lätt
Positivt och negativt:
  • Ytan förbättrar grepp vid svett, men är lite hal
Pris:
  • Från 590 kronor hos välkända butiker enligt Prisjakt
Fler givande recensioner hittar ni i vår eminenta Prylguide.

Betyg

9 / 10

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..