×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Nyhet

Anslut med Facebook
Anslut med Faceit

Eller

Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
Head sponsors
Fragleague sponsors Fragleague sponsors Fragleague sponsors
Product sponsors
Fragleague sponsors


PUBG

100 000 SEK

Sponsrat inlägg

Datorskärmar i fokus — Fragbite reder ut flera frågor

1
Hur påverkas kroppen av olika datorskärmar? Vad spelar storleken för roll och vad innebär det att en skärm är välvd? Fragbite och Samsungs John Hedendahl besvarar de viktigaste frågorna vid köp av en ny gamingskärm, samt pushar för skärmen: 49'' CHG90 QLED Gaming Monitor.
Denna artikel presenteras i samarbete med Samsung Nordic
Vad måste man egentligen tänka på när man inhandlar en ny skärm? Hur stor betydelse har egentligen hertz och vad innebär det att en skärm är"curved"? Vi ställde de viktigaste frågorna till John Hedendahl, produktchef på Samsung.

Låt oss börja med det många tänker på först, nämligen storleken.

För att få en sådan bra överblick som möjligt så ska du tänka på att ha en skärm med många tum och ett bra bildförhållande. Det möjliggör att du inte missar några detaljer som till exempel spelutvecklarna vill att du ska se.

Vikten av hertz vid spel med snabba rörelser
Ännu en viktig faktor när man söker efter en ny datorskärm är hur många hertz den har. Spelar man spel med snabba rörelser bör man tänka på att ha en skärm med hög uppdateringsfrekvens.

Om vi tar en titt på våra skärmar så har Samsung CHG90 144Hz, vilket garanterar jämn och smidig grafik i snabba spel, berättar Hedendahl.

När vi är inne på just snabba rörelser måste vi så klart även fråga hur man får den bästa möjliga upplevelsen färgmässigt. Vi ställer frågan till experten.

Vill man ha djup svärta, intensivare ljusa nyanser och verklighetstrogna färger kan man välja till exempel Samsungs QLED skärmar med HDR. Här får du ett bredare omfång av luminansnivåer, naturligare färgåtergivning och högre färgprecision oavsett om du spelar eller använder program där färgprecisionen är avgörande, säger Hedendahl.


Mamma: ”Du får fyrkantiga ögon om du sitter där”
Du har säkert hört att man får fyrkantiga ögon av att sitta framför en skärm för länge och många föräldrar anser att det är oerhört skadligt för barn, speciellt i lägre åldrar. Pågående forskning visar att det blåa ljuset som sänds ut från en skärm faktiskt kan vara skadligt. Skärmar som inte reglerar detta ljus bör undvikas då det påverkar både sömnen och minnet negativt. Det finns dock skärmar som reglerar detta ljus, vilket gör att ögonen inte blir lika ansträngda. I CHG90 har Samsung implementerat ett "Eye Saver"-läge som minimerar mängden blått ljus samt "Flicker Free"-teknik som minskar skärmflimmer, vilket i sin tur ger en högre komfort.

Avslutningsvis frågade vi Hedendahl vad Samsungs välvda skärmar, eller "curved" som de heter, har för inverkan på den mänskliga kroppen och vad som är skillnaden mot en platt skärm.

Samsung Curved är ergonomiskt utvecklad med en välvd 1800R-panel som är konstruerad för att matcha ögonens naturliga form. Detta ger ett naturligt tittande jämfört med den traditionella plattskärmen, vilket i sin tur gör att ögonen inte blir lika trötta av en längre tids spelande.

Här hittar du Samsung CHG90
Samsungs 49'' CHG90 QLED Gaming Monitor är ett mycket bra val för dig som kräver mycket av en skärm. Här kan du köpa den men även läsa på mer om den.

Denna artikel presenteras i samarbete med Samsung Nordic

Glöm inte att titta

Varje söndag på
twitch.tv/fragbite

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..