×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Nyhet

Anslut med Facebook
Anslut med Faceit

Eller

Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
Head sponsors
Fragleague sponsors Fragleague sponsors Fragleague sponsors
Product sponsors
Fragleague sponsors


Sponsrat inlägg

Mattye om Benekt: "Vi vill vinna och det är vad som driver oss framåt"

1
Benekt förde inte bara damer in i Fragleagues högstadivision, utan även spelare från Norge. Vi passade på att diskutera ligan och laget i sin helhet med en av Benekts norska stjärnor, Matilde "Mattye" Wiik.
Denna artikel presenteras i samarbete med Yalla!

I juli 1993 föddes Matilde "Mattye" Wiik i Askim, Østfold, som ligger i Norge. Hon började sin professionella Counter-Strike: Global Offensive-karriär i Fm! 2013 och har sedan dess spelat i en rad olika lag. I maj 2015 kontrakterades hon av LGB Esports, vilket blev hennes lag ända fram till i år då hon valde att lämna organisationen för att sedermera hamna i Benekt. På svenska betyder lagnamnet “förnekande”.

Benekt var faktiskt ett internt skämt som vi hade inom laget under en tid. Låt oss säga att någon kastade en dålig flash och någon annan påpekade det så sa vi bara "benekt". När vi behövde ett namn att spela under kändes det naturligt att vi skulle använda det.

Laget växte fram ur LGB-kärnan Mattye, Hege "Hedje" Botnen och Lizette "L.K.S" Scheich som har spelat med varandra i ungefär fyra år. Trion har på senare tid fått sällskap av Vanessa "Nessa" Ahlström och spanjorskan Irene "iRene" Sanchez.

Benekts kärna består av Mattye, Hedje och L.K.S.
Benekts kärna består av Mattye, Hedje och L.K.S.

Vi [Mattye, Hedje och L.K.S] känner varandra väldigt bra och kemin vi har in-game har tagit oss lång tid att bygga. Men det finns även en negativ sida till att ha spelat så länge tillsammans, exempelvis att man hamnar i ett mönster in-game som är svårt att förändra. Att lägga till Nessa och iRene i laget har varit bra för oss. Båda är oerhört smarta och tillförlitliga spelare som bidrar med mycket, vilket till viss del har förändrat dynamiken i laget. Det känns toppen att spela med denna lineup; att lägga till iRene som är en erfaren spelare med många bra ideér och Nessa som har en så bra "let's go"-attityd.

“Vi vet nu hur vi kan bli bättre”
Då laget äntrade ligan vid ett senare tillfälle än sina motståndare ses de lite som "underdogs". I deras första match blev det även förlust mot ett favorittippat lag.

Vi kände att vi kunde ha levererat ett bättre resultat och jag tror att vi alla kände att vi gjorde misstag som ledde till att vi förlorade rundor vi egentligen borde ha vunnit. Vi fick bättre förståelse för var vi befinner oss som ett lag just nu och hur vi kan förbättra oss.

Hon förklarar också att de är vana vid att ses som det sämre laget och känner att de kan använda det till sin fördel. Även om förväntningarna utifrån är låga har de höga förväntningar på sig själva. De vill vinna och det är vad som ger dem driv att fortsätta.

Benekt innefattar flera individuellt starka spelare som hjälper varandra genom tuffa situationer, vilket gör att Mattye tror att de kommer att förvåna under den första Fragleague-säsongen. Även om hon önskar att de fått chansen att utveckla sitt spel känner hon att faktumet att de får chansen att spela samt fokusera på Fragleague kommer att snabba upp deras utveckling.

Vikten av att förbereda sig inför match
För att optimalt förbereda sig inför en match brukar Mattye ta sig tid att analysera sina motståndare och hitta deras svagheter. Som lag brukar de prata igenom veto-processen en tid innan matchen och sedan fokusera på vad de behöver tänka på när de spelar vissa kartor. Detta innefattar allt från vad de måste se upp med till taktiker och nades.

Mattyes förberedelser innefattar bland annat att hitta svaga punkter i motståndarnas spel.
Mattyes förberedelser innefattar bland annat att hitta svaga punkter i motståndarnas spel.

På matchdagen praccar de oftast en eller två omgångar på kartan de väntas spela och spenderar resten av tiden till att värma upp individuellt. Precis innan matchstart lägger Mattye personligen all fokus på sitt aim samt lyssnar på musik. Detta är något hon alltid gjort, men i viss mån har hennes förberedelser förändrats genom åren.

Förr kollade jag mycket mer demos av motståndaren och försökte läsa av varje steg, problemet med det var bara att när man väl är i matchen börjar man övertänka varje nade de kastar och varje ljud man hör tills alla förberedelser blir kontraproduktiva. Jag tror att det är bra att känna till potentiella pistolrundor de kan göra, eller ett rotationsmönster för en AWP:er, men jag har insett att om man överanalyserar hur ett annat lag spelar kan det komplicera saker vilket gör att man inte fokuserar lika mycket på sitt eget spel.

Efter att matchen avslutats, oavsett om de vunnit eller förlorat, går de alltid igenom den tillsammans och pratar om vad som gick bra samt vad som kan förbättras. Mattye förklarar att hon föredrar att prata med laget direkt efter en match så att alla kan få ut sina tankar. Personligen ser hon till att titta på match-demo efter varje match. Hon känner att det är lättare att se på ett demo efter att hon känslomässigt lämnat matchen så att hon kan se över lagets spel från ett objektivt perspektiv.

Vi avslutar intervjun med att ge Mattye chansen att tala till både nya och gamla fans runt om i världen, där hon inte enbart talar från sitt eget hjärta utan samtliga lagmedlemmars.

Tack till alla er som följt oss genom åren, det betyder så mycket för oss att veta att så många personer fortfarande supportar oss och vill det bästa för oss. Många av er kommer även ofta in på våra streams vilket vi uppskattar väldigt mycket.

Denna artikel presenteras i samarbete med Yalla! som är huvudsponsor till Fragleague

Dela detta på internet

Contributor

Sponsrat innehåll,

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..