×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
1

Främlingslegionen

Postat av filllebanan den 2 Augusti 2010, 23:47
30 kommentarer · 15 700 träffar
Främlingslegionen


Mycket information om Legionen är föråldrad eller felaktig, detta beror oftast på att det är ett slutet sällskap som sällan delar med sig av information om sig själva.
"La Légion Étrangère" är ett förband som står under franska armen, legionen skapades för att tjänstgöra i frankrikes kolonier. Den är nu ett elit förband i franska armen, i legionen finns det fallskärmsjägare, pansar, mekaniserat infanteri, ökenstrids förband, ingenjörs trupper, attackdykare, marsch infanteri, djungel commando och så har de sin egen musikkår (Musique Principale). Legionen restes 1831 av Kung Louis Philippe. högkvarteret låg i Sidi-Bel-Abbes 60 miles (96,5 km) söder om oran i Algeriet, detta kom att bli det legionens spirituella centrum ända tills landet gavs sin självständighet, och frankrike drog tillbaka sina trupper 1962. Legionen tilläts inte att vistas i Frankrike i fredstid.
Sedan 1962 har Legionens högkvarter legat i Aubagne, ca. 5 kilometer utanför Marseille. majoriteten av officerarna är franska, cirka 60% av medlemmarna är tagna ur de egna leden, de andra 40% består av franska officerare. när du värvar dig i legionen så svär du en ed att tjäna Legionen, men eden inbegriper inte att tjäna Frankrike. De som har fullföljt sitt kontrakt kan ändå bli franska medborgare efter fem år.
Eftersom Legionen alltid har varit förtegen om de frivilligas bakgrund, så har Franska Främlings Legionen fått ett rykte om sig att dra till sig brottslingar som flyr från lagen (detta är ett rykte som har hängt med sedan tiden i afrika). Den har fångat den populära föreställningen att Legionen är romantisk, ända sedan 1960-talet har det spåtts att legionen inte skulle överleva frankrikes återtåg från afrika.
1914 drogs mycket av frankrikes afrika arme till hemlandet för att förhindra tysklands invation. legionärerna slogs utomordentligt modigt under hela förödelsen på väst fronten, tack vare detta blev 1918 "Régiment de marché de la légion étrangère" deras marsch regemente det mest dekorerade förbandet i frankrikes arme. under andra världskriget slogs legionen i hela världen och mot bägge sidorna, några element ur legionen slogs i Frankrike och 1940 i Norge (13em D.B.L.E. bildades för att sättas in i kriget i Finland, men användes i Narvik, Norge). ända tills Frankrike kapitulerade.
Av alla slag som legionen slagits i under 160 år, så tar legionen den mesta stoltheten ur Camerone (ett isolerat kompani i Mexiko den 30:e april, 1863) vägrade att ge sig trots att de hade övervälmande odds mot sig, kapten danjous mannar slogs praktiskttaget till sista man. årsdagen "camerone-dagen" firas ännu av legionens alla förband. det är den mest synliga manifestatonen av legionens unika "esprit de corps".
Legionen är utrustad och beväpnad som resten av franska armen. väl rustad för att tjäna frankrike. de har slagits i Algeriet, i Zaire (1978), och i Chad. det är Nu först och främst en snabbinsats styrka med en styrka på ca. 8200 man, den var involverad i 1991 års krig i Persiska viken, när president mitterand skapade en fransk division som skulle till saudi-arabien som en del i operation "Desert Shield", var det oundvikligt att främlings legionen skulle stå för en stor del av divisionen. 13em D.B.L.E. var även med på ett hörn när Amerika intervenerade i Somalia.
De flesta som värvar sig idag kommer från öst Europa och Frankrike. Väldigt få kommer från norra Europa och/eller från USA Din tid i Aubagne kommer att vara mycket tråkig och du kommer att få göra massor med tråkiga sysslor, som att diska, sköta gräsmattorna m.m. Många vill inte hålla på med dessa sysslor och blir uttråkade, de åker i regel hem igen. Har du bara en ganska god fysisk kondition (du ska springa så lång distans du orkar på 12 minuter), och har god hälsa, du skulle inte ha några problem att värva dig. Var ändå beredd på att 'Gestapo' Legionens underrättelse tjänst kommer att granska dig hårt. de gör medicinska tester, fysiska, psykiska och om du är duktig nog även telegrafi.
Den Spanska armen har ett liknande förband, (Legion Extranjera, som förut var stationerade i Spanska Marocco, men nu är deras högkvarter på Kanarie öarna.


LE BERET VERT
Värva dig i Legionen?
Existerar Franska Främlings Legionen fortfarande?
Ja det gör den... i allra högsta grad!
Men allting förändras idag, även Legionen. Ökenfortens, stridernas och brutalitetens tid i Sahara är borta för alltid. Kamelerna har blivit utbytta mot fyrhjuls drivna fordon och fallskärmar.
Högkvarteret har blivit flyttat från Sidi-bel-Abbes i Algeriets öken till de mindre glamorösa omgivningarna i Marseille. Idag frodas Legionen i södra Frankrike... och i de olika utposterna runtom i det som finns kvar av det Franska "Imperiet". Vad som är nytt i Legionen idag är det stora inflytande alla Anglo-saxiska "volontärerna", dessa engelskspråkiga, mestadels från England och de olika "vita" gamla kolonierna (Kanada, USA, Australien, Nya Zealand och Syd Afrika). Dessa har på senase år flockats till Legionen. Ändå är Legionen Besviken på att det finns för få amerikaner i leden, ca. 20 stycken (1992) och som sådan den minsta engelskspråkiga gruppen, när man jämnför i förhållande till folkmängd.
Varför den "Engelska" invasionen?
Det ser ut att vara så att Anglo-saxare dras inte till Legionen för "en ny start", en tillflyktsort eller en plats att gömma sig på, utan det är mera för deras äventyrslusta, Legionens mystik (känslan som ingen, som inte har tillhört "The Brotherhood of Arms", förstår), och för chansen till "lite strid" (vilket minskat i väst armeerna).
Detta Anlo-saxiska inflytande ger Legionen mer än bara "lite huvudvärk", Det verkar som Legionen fortfarande anpassar sig till detta rekryterings fenomen. Ett fåtal officerare är inte så glada åt "invasionen", det verkar som om några av dem inte vet hur de ska handskas med dessa "barbarer". De flesta av officerarna i Legionen tycker att detta är en underbar utmaning. Dessa Anglo-saxare betraktas som "moderna barbarer", som om de handskas med på rätt sätt kommer att bli en stor tillgång till Legionen.
På senare år har det oftare varit så att Legionen har fått åka ut och "ordna till" Frankrikes internationella oroshärdar. De ca. 8000 legionärer som har svurit att försvara Frankrikes intressen över hela världen, är de best tränade, best utrustade och utan tvivel den tuffaste enhet som Franska regeringen har till förfogande, och självklart, alla är frivilliga, en viktig faktor i ett land där det krävs ett parlaments röstande för att skicka reguljära Franska förband.
Den vanliga Legionären är fortfarande utsatt för den strängaste dissiplinen av alla väst armeer, och i den lägre rangordningen är betalningen och den personliga friheten ganska hårt begränsade, men när Legionären har "bevisat" sig och blivig korpral eller första klassens legionär (efter fem år som menig blir man första klassens legionär). Då är han betrodd, respekterad och välbetald medlem i Legionens familj. Då får man alla rättigheter och privilegier som kommer med ett medlemskap i en av de mest exklusiva "herrklubbarna" i världen. Detta kanske är varför ca. 60% av de som fullföljt ett kontrakt (fem år) värvar sig igen.
Efter det att man kommer till ett värvningskontor i Frankrike, skriver man på ett kontrakt på att man är frivillig till fem år i Legionen. Efter det skickas man till 1er R.E., (Legionens högkvarter) i Aubang ouanför Marseille. Där får man genomgå en grundlig läkarundersökning. I de förjande tre (fyra) veckorna får man genomgå fler medicinska undersökningar, IQ tester, lämlpghets tester, fysiska tester och säkerhets intervjuer, dagliga uttröttnings tjänster (diska, svabba golv mm).
Legionen är idag kräsen över vem som blir antagen, tre av fyra sökande blir inte antagna och får åka hem igen, de får inte försöka igen förrän efter sex månader, man får bara försöka tre gånger totalt, man måste vara mellan 18 och 40 år gammal. Liksom åren innan så tar inte Legionen emot tungt kriminellt belastade, eller socialt oanpassbara individer. De som blir antagna får ett par veckor på sig att tänka igenom ifall de vill stanna kvar i Legionen eller åka hem igen. När du valt att stanna så förlorar du din identitet, nationallitet, pass mm. Under de första tre åren i Legionens tjänst (utan laglig identitet) kan inte den unge legionären göra mycket av de saker andra soldater tar för givet. Han kan inte öppna ett civilt bankkonto, och han får inte äga bil eller motorcykel, eller för den delen inte ens hyra en bil.
De första två åren är det även inte troligt att du får permission från Legionen, (själv hade jag inte mer än fyra timmar ledigt för att gå ner till Castel, under hela grundutbildningen) Kompaniet skuras tre gånger om dagen, alla räknas på morgonen och kvällen, lyset släcks klockan 22.00. Du får även kökstjänst, städtjenst, vakttjänst mm, hela grundutbildningstiden, så det är bara att vänja sig.
När Legionen beslutat sig för att acceptera dig som duglig för träning "Engage Volontaire", får du din uniform (skräddarsydd) och utrustning, detta "paquetage" är värt ca $2000, och innehåller allt som legionären kommer att behöva de första fem åren. Sedan skickas de blivande legionärerna med tåg till marknadsstaden Castelnaudary (mellan Carcassonne och Toulouse).
"Castel", som Legionen kallar den, är 4em R.E.s hemstad. Detta är Legionens skola, det är här som Legionen tränar sina rekryter, specialister och befälen. "Caserne Quartier Danjou" ligger ca. 5 km utanför "Castel", och inne i stadens centrum ligger "Caserne Quartier Lepasset", detta var legionärernas hem innan, nu bor dessa i det moderna "Caserne Quartier Danjou".


LE KÉPI BLANC LITE OM TRÄNINGEN på 4em R.E:


All träning under de första 4:a månaderna och alla order ges enbart på Franska, då är det förväntat att alla ice fransk talande ska lära sig franska, man paras ihop med en fransk talande (med en "Binome"). I slutet på den första veckan så har rekryterna delats upp i plutoner och grupper, de flyttas då ut till "farmen" (4em R.E. har sex stycken). Varje pluton har en officer (Löjtnant eller Sergant-"chef"), tre serganter och fem korpraler som instruktörer.
Var och en av dessa plutoner sköter sig helt själva utan kontakt eller inblandning från 4em R.E. den första månaden. Under den första månaden får rekryten lära sig grunden i den militära träningen, att plocka isär och rengöra sitt vapen och fysisk träning. I slutet av varje vecka går rekryterna på marsch med full packning, första veckan går man 10km. Andra veckan 15km, tredje veckan 20km, fjärde veckan 60km (denna marschen görs under två dagar).
Rekryten återvänder till 4em R.E. mycket trötta i slutet på sin tvådagars marsch, samma kväll möter de sin Överste (chefen på 4em R.E.), och sin Kapten (kompani chef), i parad uniform för första gången, med flammande eldar och hedersvakt, vid det gamla slottet, hela atmosfören påminner om svunna ridderliga tider.
På denna mycket symboliska natt cermoni får legionärerna för första gången bära sin sy hett åtrådda "Képi Blanc" (Legionens mest kända symbol), och är välkomnade in i "La Légion Étrangère", som mycket allvarligt talar om att legionärerna inte längre är ensamma i världen, och att de nu är medlemmar i en väldigt speciell familj. Cermonin avslutas med att alla sjunger marschsånger runt en stor eld med mycket mat och dryck.
Träningen den andra månaden använder hinderbanan (500 meter och 16 hinder i betong, under fem minuter), inne och ute skjutbanorna, legionären får lära sig grunderna i närstrid, excercis på parad området. De vapen legionen använder är: Automatgeväret "FAMAS" 5,56mm, Kulsprutan "AA52" 7,5mm, Pistolen "MAC50" 9mm, Raketgeväret "L.R.A.C." 89mm (granaten väger 7,5kg), Raketgeväret "APILAS" 112mm (engångs). Legionärerna måste kunna skjuta med, plocka isär och rengöra dessa vapen. Legionärerna fortsätter att bygga upp sin uthållighet med längre marscher varje vecka (i snitt ca. 40km), plus att legionären också ska klara av den berömda marschen "Combatant’s course", 8km med ca.15kg som legionären ska springa på tid.
I slutet på andra månaden börjar den ständiga aktiviteten ta på krafterna, och åker iväg till "Bergstränings lägret" i Pyrinéerna, det blir som på "farmen", den här veckan är inte så fysiskt ansträngande utan är menad att få legionärerna att hämta sig i den friska bergsluften. På vintern får legionärerna att åka skidor och på sommaren är det bergsklättring. De återvänder nu till 4em R.E. och träningen återupptas på en lite mer sofistikerad nivå, Pansarbrytande vapen, minor, sprängmedel, att korsa floder med rep och att simma med full utrustning, ABC-träning och patrullering. Den 12:e veckan ska legionären använda allt han har fått lära sig på en 200km bergsmarsch ("Raid marche") med full stridspackning under 4 dagar. Man kommer att få marschera, paddla "Zodiak" (gummibåt), embarkera och debarkera med "Puma" (helikopter), patrull, strid, bära sårade mm.
Under denna 15 veckors grundutbildning så har legionären förbättrat sin uthållighet i löpning från ca. 7km till 21km, men legionären kommer att drivas ännu hårdare, en nattlig språngmarsch på 25km med en ca. 17-18kg tung packning på högst 3 timmar. Legionären måste klara två grundkrav: 1. Lära sig ett flertal av Legionens marschsånger. 2. Gå vakt i 192 timmar (man roterar två i tjänst, fyra av).


LE KÉPI BLANC LITE OM TRÄNINGEN på 4em R.E:


All träning under de första 4:a månaderna och alla order ges enbart på Franska, då är det förväntat att alla ice fransk talande ska lära sig franska, man paras ihop med en fransk talande (med en "Binome"). I slutet på den första veckan så har rekryterna delats upp i plutoner och grupper, de flyttas då ut till "farmen" (4em R.E. har sex stycken). Varje pluton har en officer (Löjtnant eller Sergant-"chef"), tre serganter och fem korpraler som instruktörer.
Var och en av dessa plutoner sköter sig helt själva utan kontakt eller inblandning från 4em R.E. den första månaden. Under den första månaden får rekryten lära sig grunden i den militära träningen, att plocka isär och rengöra sitt vapen och fysisk träning. I slutet av varje vecka går rekryterna på marsch med full packning, första veckan går man 10km. Andra veckan 15km, tredje veckan 20km, fjärde veckan 60km (denna marschen görs under två dagar).
Rekryten återvänder till 4em R.E. mycket trötta i slutet på sin tvådagars marsch, samma kväll möter de sin Överste (chefen på 4em R.E.), och sin Kapten (kompani chef), i parad uniform för första gången, med flammande eldar och hedersvakt, vid det gamla slottet, hela atmosfören påminner om svunna ridderliga tider.
På denna mycket symboliska natt cermoni får legionärerna för första gången bära sin sy hett åtrådda "Képi Blanc" (Legionens mest kända symbol), och är välkomnade in i "La Légion Étrangère", som mycket allvarligt talar om att legionärerna inte längre är ensamma i världen, och att de nu är medlemmar i en väldigt speciell familj. Cermonin avslutas med att alla sjunger marschsånger runt en stor eld med mycket mat och dryck.
Träningen den andra månaden använder hinderbanan (500 meter och 16 hinder i betong, under fem minuter), inne och ute skjutbanorna, legionären får lära sig grunderna i närstrid, excercis på parad området. De vapen legionen använder är: Automatgeväret "FAMAS" 5,56mm, Kulsprutan "AA52" 7,5mm, Pistolen "MAC50" 9mm, Raketgeväret "L.R.A.C." 89mm (granaten väger 7,5kg), Raketgeväret "APILAS" 112mm (engångs). Legionärerna måste kunna skjuta med, plocka isär och rengöra dessa vapen. Legionärerna fortsätter att bygga upp sin uthållighet med längre marscher varje vecka (i snitt ca. 40km), plus att legionären också ska klara av den berömda marschen "Combatant’s course", 8km med ca.15kg som legionären ska springa på tid.
I slutet på andra månaden börjar den ständiga aktiviteten ta på krafterna, och åker iväg till "Bergstränings lägret" i Pyrinéerna, det blir som på "farmen", den här veckan är inte så fysiskt ansträngande utan är menad att få legionärerna att hämta sig i den friska bergsluften. På vintern får legionärerna att åka skidor och på sommaren är det bergsklättring. De återvänder nu till 4em R.E. och träningen återupptas på en lite mer sofistikerad nivå, Pansarbrytande vapen, minor, sprängmedel, att korsa floder med rep och att simma med full utrustning, ABC-träning och patrullering. Den 12:e veckan ska legionären använda allt han har fått lära sig på en 200km bergsmarsch ("Raid marche") med full stridspackning under 4 dagar. Man kommer att få marschera, paddla "Zodiak" (gummibåt), embarkera och debarkera med "Puma" (helikopter), patrull, strid, bära sårade mm.
Under denna 15 veckors grundutbildning så har legionären förbättrat sin uthållighet i löpning från ca. 7km till 21km, men legionären kommer att drivas ännu hårdare, en nattlig språngmarsch på 25km med en ca. 17-18kg tung packning på högst 3 timmar. Legionären måste klara två grundkrav: 1. Lära sig ett flertal av Legionens marschsånger. 2. Gå vakt i 192 timmar (man roterar två i tjänst, fyra av).


"I FRANSKA GUYANA" EFTER GRUNDUTBILDNINGEN:


När man gjort sin grund utbildning så skickas man till det regement man valt eller blivit posterad till, där fortsätter utbildningen till olika specialister. Träningen i Legionen ÄR hård men inte brutal. Mycket har skrivits om den onödiga brutaliteten i Legionen, detta är rena fantasierna, idag får till och med officerare fängelse om de slår en legionär.
Desertering är något som forfarande förekommer i Legoinen, och många av dessa kommer från den "engelska maffian". Desertion är en sak som Legionen inte förlåter, det är en icke lojal handling. Det är att bryta den heliga ed legionären svurit, att tjäna Legionen i fem år. I franska Främlings Legionen säger man att ingen är tvungen att värva sig, men när man väl värvat sig är det förväntat att Legionen ska leva upp till sina löften till den nya rekryten, och att rekryten ska vara trogen sin nya "familj". När desrtören är infångad (av de så kallade "huvudjägarna", MP) så blir man misshanlad och fängslad i 1er R.E. (straff arbetes läger). Man dlir efter några månader utkastad ur Legionen.
Träningen i dagens Legion är relativt vetenskaplig; mycket av den fysiska träningen är upplaggd av läkare, och även takten på konditionsträningen är kollad av samma läkare. Det finns en "metod" bakom galenskapen, Som det är så ger dessa experter Legionen råd om hur de ska få ut så mycket som möjligt ur en kropp med normal kondition, och detta är precis vad de gör på 4em R.E. i "Castel".
När en färdig legionär lämnar 4em R.E. och förenar sig med sitt nya regement, i Frankrike eller "Outre mer" så blir han ihopparad med en "äldre", mer erfaren legionär som hans nya "Binome".


UNIFORMEN:


Den består av Franska armens standard uniform, men med några speciella saker för att ge en speciell status. Den mest kända är nog "Képi Blanc" den vita hatten som från början var ett vitt tyg skydd över en blå standard képi med röd top och guld märke. Befäl och officerare bär en svart képi med röd top och guld ränder för motsarande grad.
Parad uniformen består av en "Tenue Été", som är en khaki uniform med olika tillbehör.
Dessa består av:
Gröna axelklaffar med röda tofsar runt (tamburmajor-stil). och ett vitt bälte.
Blått midjetyg som lidas runt magen (ursprungligen för att inte inälvorna skulle åka ut ur magen om man fick den uppskuren).
Vita handskar.
En grön slips.
Det finns exakta mått på hur uniformerna ska strykas (man använder en tändsticksask till att mäta ut alla ränder man måste stryka in).
Medlemmar ur ingejörsförbanden bär även ett vitt läder förkläde, yxa och är de enda som har rätt att bära skägg.


STRIDSUNIFORM:


Standard olivgrön "F1" eller Camouflage uniform, vanligtvis me basker "Beret Vert" en äppelgrön basker, även en tygtriangel eller "Foulard" i kompaniets färg bärs över vänster axel. 2em R.E.P. får inte bära den äppelgröna baskern efter det att 1er R.E.P. gjorde uppror mot Frankrike 1962 då Algeriet fick sin återfick sin självständighet, då upplöstes 1er R.E.P. och fallskärmsjägarna placerades på korsika och bär en mörkare grön basker.


VÄRVNINGSTIPS OM DU SKA TILL LEGIONEN:


* Du måste tänka över det noga innan du värvar dig.
* Värva dig inte om ditt liv är hemskt just nu, Legionen är inte ett löfte om att ditt liv ska bli bättre. Kom ihåg att du kommer att vara ifrån ditt hem och din familj i en lång tid.


* Ta med dig extra pengar så det räcker till en returbiljett hem igen, chansen finns att du vill lämna legionen innan du får någon lön från den. Om det skulle vara så att du inte klarar uttagningen så får du en biljett till det kontor du värvade dig i.


* Skaffa dig ett bank konto i Paris, eller den staden du värvar dig i, och lämna alla dina pengar där. Du behöver inga pengar i Aubagne. Skaffa dig samtidigt en säker förvarings plats (safety deposit box) för alla de saker du inte vill ta med dig till Aubagne.


* Börja träna minst sex veckor innan du ska värva dig så att du får en bra fysisk kondition (du behöver den), när du anländer. Även om de fysiska kraven är hårda och krävande så håll ut, det är bara till din fördel. Under grund utbildningen får du poäng för allting du gör. Så ju högre poäng du får i slutet, desto fler val får du att välja från. några enkla träningsregler är att göra sitt-ups (ca. 100 st.), armhävningar (ca. 50 st), klättra i ett sju meters rep med en 35-40 kg ryggsäck på 10 sekunder och att springa mycket, så att du orkar att springa och marschera, legionen älskar att springa och marschera.


* Lär dig så mycket franska du kan innan du åker. Även då det inte är nödvändigt att kunna språket för att värva sig, så gör det omställningen mycket enklare. Plus att du även får poäng för att du kan franska, så lär dig! åtminstånde några av de viktigaste fraserna.


* Ha alla dina medicinska och tand problem fixade innan du åker. Medicinska problem kan försena eller avsluta din värvnings process. Vad det gäller tänderna så kommer Legionen bara att dra ut de tänder du klagar över, och jag är säker på att du vill komma hem med samma antal tänder som du hade när du värvade dig.


* Du får inte ha några tatueringar på händerna, i ansiktet eller på halsen. det är heller inte tillåtet att tatuera sig med hjälp av bläck och nålar på logementet (låter dumt men är ganska vanligt). man får inte heller vara homosexuell.


* Tag med dig cigaretter (om du röker). Du kan INTE köpa cigaretter i Aubagne som rekryt.


* tag inte med dig kläder du tycker om och inte vill bli av med, lämna smycken hemma, tag inte med dig någonting du är fäst vid (du kan ta toalettsaker en handduk och några par kalsonger med dig, mer får du inte behålla), dina kläder och prylar du har med dig läggs i en säck, som om du blir antagen till grundutbildning skickas till röda korset.


PLATSER SOM DU KAN VÄRVA DIG PÅ:
Tidigare kunde man värva sig i ett flertal av Europas stora städer, men värvnings kontoren ligger idag endast inom Frankrikes gränser. Här följer en lista på värvnings kontor:
PARIS; Pour la région parisienne 94120 Fontenay-sous-Bois Fort de Nogent Tèl : (1) 48 77 49 68.


LILLE; 59000 Lille La Citadelle Tèl : 20 55 40 13.


MARSEILLE; 13007 Marseille La Malmousque Chemin du Génie Tèl : 91 31 85 10.


1.RE; 13400 Marseille Quartier Viénot Tèl : 42 18 82 57.


ROUEN; 76038 Rouen Cedex Rue du Colonel Trupel Tèl : 35 70 68 78.


POITIER; 86000 Poitier Quartier Aboville Tèl : 49 41 31 16.


BAYONNE; 64100 Bayonne 18, quai de Lesseps Tèl : 59 50 14 84.


NANTES; 44000 Nantes Quartier Desgrées-du-Loup Rue Gambetta Tèl : 40 74 39 32.


BORDEAUX; 33000 Bordeaux 260, rue Pelleport Tèl : 56 92 99 64.


METZ; 57000 Metz Quartier De-Lattre-de-Tassigny Tèl : 87 66 57 12.


LYON; 69007 Lyon Caserne Sergent Blandan 37 bis, rue du Repos Tèl : 78 58 40 21.


DIJON; 21000 Dijon Caserne Junoy 66, avenue du Drapeau Tèl : 80 73 54 86.


NICE; 06300 Nice Caserne Saint Jean d'Angely Rue des Diables Bleus Tèl : 93 56 32 76.


STRAZBOURG; 67000 Strazbourg Quartier Lecourbe Rue d'Ostende Tèl : 88 61 53 33.


PERPIGNON; 66020 Perpignan Caserne Mangin 8, rue François Rabelais Tèl : 68 35 05 38.


REIMS; 51000 Reims Quartier Colbert 32 bis, avenue de la Paix Tèl : 26 88 42 50.


TOULOUSE; 31000 Toulouse Caserne Pérignon Avenue Camille Pujol Tèl : 61 54 21 95.
Någon som vill gå med och varför isf

30 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 30 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..