×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
1

MORAL-regler är BEVIS för GUDS existens!

Postat av Fick en Snilleblixt den 14 April 2009, 18:28
123 kommentarer · 829 träffar
.

UTAN GUD, INGEN MORAL!


UTAN GUD, ALLT SKULLE VARA TILLÅTET!Att det finns OBJEKTIVA etiska MORALREGLER som instiftats i alla lagstiftande församlingar, att t.ex. mord och våldtäkter universellt anses orätt och därmed straffas, oavsett vad den enskilda människan tycker, är ju ett starkt BEVIS för GUDS EXISTENS!


Om Gud (det absolut goda) inte existerade, varför skulle det då överhuvudtaget anses vara moraliskt felaktigt att mörda, tortera eller att våldta?
1. Om Gud inte finns, så kan inga objektiva moralregler finnas!


Utan Gud, skulle inga objektiva allmängiltiga moraliska förpliktelser finnas, eftersom det då endast skulle vara fråga om subjektiva åsikter och skiftande samhällsideal, i likhet med politiska meningsskiljaktigheter.

Filosofen Friedrich Nietzsche höll helt med om detta!2. Objektiva moralregler finns de facto!


Pedofili, våldtäkter, tortyr, folkmord, förintelsen, allt detta anses vara moraliskt förkastliga. De som inte ser några fel i dessa handlingar anses som moraliskt handikappade!


Att det anses vara ont och omoraliskt att tortera spädbarn för nöjes skull, är ett typexempel på en objektiv allmängiltig moralregel, som gällt i alla tider!3. Därför finns Gud!En mycket LOGISK slutsats!
Gud är källan till vår rättskänsla och är den objektive absolute rättskiparen!


Om det inte skulle finnas någon objektiv allmängiltig moral, varför har vi då ett rättsväsende och lagstiftande församlingar man ska rätta sig efter, varför uppfostrar vi våra barn efter moralregler de ska rätta sig efter, och varför har alla människor någon sorts rättskänsla, en inre känsla för vad som är rätt och orätt, som man försöker rätta sig efter, om moral nu bara skulle vara något subjektivt där alla själva fick avgöra vad som är rätt och fel?


Utan någon som man ytterst pliktar till, dvs Gud, den objektive absolute rättskiparen, varför skulle det då överhuvudtaget finnas inom oss en rättskänsla och universella moralregler att följa, eftersom det utan Gud, utan den objektive rättskiparen som definierar vad som är rätt och orätt, inte heller skulle kunna finnas vare sig moral eller omoral, för hur skulle man kunna avgöra moralen, utan att någon först objektivt definierat vad som är rätt och fel?
TESTA ER SJÄLVA HÄR:TROR DU att det existerar någon absolut sanning?


http://www.proofthatgodexists. org/index.phpTROR DU att det existerar absoluta morallagar:


http://www.proofthatgodexists. org/morality.php

TILL DISKUSSION:


Utan Gud, vad skulle då meningen med moralregler vara?


Utan Gud så skulle det ju inte finnas några objektivt definierade regler!


Hur lyckades ni med testerna?

Må frid, lycka och Gudskärlek råda och äga er, önskar jag er alla av hela mitt hjärta, själens och Översjälens* boning (Guds lokaliserade immanenta aspekt, den Helige Anden, Samvetets röst)....Herren vare med er!


Aum, Om tat sat


Eder evigt tillgivne,

Fick en Snilleblixt

.

Har du förstått att utan Guds existens, inga moralregler?

55 personer har röstat
Föregående tråd
Nästa tråd

123 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 123 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..