×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svenska Moqii blir första tjejen att vinna en kvalsession till FNCS

1
Svenska 14-åringen Moqii blev i helgen första kvinnliga spelare att vinna en session i kvalet till Fortnite Champion Series. I en jämn kvalrunda där flera välkända spelare deltog slutade hon på förstaplats, en poäng före tvåan.
Under helgen gick en del av kvalet till den tredje säsongen av Fortnite Champion Series av stapeln. Under söndagens kvalturnering gick det extra bra för den svenska spelaren "Moqii". 14-åringen, som spelar för Gen.G Esports, kunde under söndagens sju matcher vinna tre av dem medan hon snittade sex elimineringar. Det gav henne en totalpoäng på 94, något som räckte till seger. Det var nämligen en poäng mer än danske "weqfn" som säkrade andraplatsen.

Moqii inledde tävlandet under 2019 och har tidigare haft en elfteplats som personbästa. Hon har också placerat sig topp 20 i fem turneringar som arrangerats av Epic Games. I februari i år gav det henne ett kontrakt med Gen.G Esports Europeiska lag. Om hon kan ta sig hela vägen till FNCS-finalen som spelas den 14 augusti återstår att se. Klart är att hon nu kommit en bra bit på vägen och dessutom blivit den första kvinnliga spelaren att vinna en kvalsession till Fortnite Champion Series.


Artikelbild: Epic Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..