×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Fortnite vill expandera esporten — utanför battle royale

1
Det kan hända att Epic Games esport-satsning fortsätter att växa. Fortnite-utvecklarna vill nu nå utanför battle royale-ramarna genom att introducera Creative-banor i ett turneringsformat.
Enligt Team Liquids Jake "POACH" Brumleve funderar Epic Games på att utöka esporten inom Fortnite genom att använda sig av format utanför battle royale-läget. Fortnite är i grund och botten ett battle royale-spel där 100 spelare släpps ur en Battle Bus, ladar på kartan och söker efter vapen samt andra användbara saker för att sedan eliminera motståndare i jakten på att vara ensam kvar.

Men efter att Epic Games introducerade Fortnites Creative-läge har spelare börjat använda sig av spelarskapade banor, utanför battle royale-läget. Nu verkar det som att spelutvecklarna funderar på att använda sig av dessa banor i riktiga turneringar. Under Fortnite Secret Skirmish skulle det egentligen spelas fler turneringar än solo- och duo-läget som tog plats, men det fungerade inte som det skulle vilket gjorde att produktionen droppade det hela i sista sekund.

Fortnite has a lot of possibilities outside of battle royales, I've talked to the developers about it, and it’s something they are considering. With Creative being added, more tournaments could be based around stuff that isn’t battle royale, sa POACH under en stream.

Hur en turnering med annorlunda lägen skulle kunna se ut är osäkert, men det skulle inte förvåna om exempelvis "Deathmatch" eller "Capture the Flag" introducerades i Fortnites esport-spektrum. En annan idé, som redan till viss mån gjorts, är att skapa speciella banor som spelare ska ta sig igenom på snabbast möjliga tid. En sådan bana är "Mongraal Edit Course", skapad av Team Secrets Kyle “Mongraal” Jackson, som går ut på att man ska använda sig av sina edit-skills för att ta sig igenom banan på snabbast möjliga tid. De spelare som var snabbast vann 400 dollar, vilket innebär att detta koncept redan prövats till viss del.


Artikelbild: Epic Games, Fortnite

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..