×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Meta

Zapotron till Burst Assault Rifle — här är innehållet i Fortnites "vault"

1
Epic Games vault är fullt av vapen som inte användes, visade sig för kraftfulla eller som helt enkelt inte passade in i spelet. Här listar Fragbite alla vapen och granater som just nu finns i Fortnites vault.
edan Epic Games släppte Fortnite Battle Royale år 2017 har spelare fått se flera vapen komma och gå från spelets aktiva vapenpool. Detta gör utvecklarna för att spelet ska fortsätta vara både intressant och fräscht.

Ett sätt för Epic Games att pensionera ett vapen eller liknande är att placera det i "the vault". När ett vapen blir vaultat försvinner det ur spelet, men det kan komma att återvända när utvecklarna funnit ett bättre sätt att använda det. Här listar Fragbite vad Epic Games vault just nu innehåller.

Zapotron


Vaulted: 29 september 2017

Zapotron var det första vapnet som tog plats i Epic Games vault och var ett elektriskt vapen som endast kunde hittas i Supply Drops.

Det var bara kvar i spelet under ett fåtal veckor och det sägs att det togs bort eftersom det inte passade in i den dåvarande metan, Epic Games var rädda att det skulle förstöra balansen i spelet.

Zapotron var ett otroligt kraftigt vapen som ledde till en omedelbar död plus att det hade ett scope. Det är från Zapotrons tid som uttrycket "he lasered me", eller "jag blir lasrad", kommer från.

Submachine Gun


Vaulted: 12 februari 2018

Den andra gången någonsin som vi fick se ett vapen skickas till "the vault" var när vapnet Submachine Gun fick ta farväl. Det var spelets allra första SMG och beslutet att dra tillbaka vapnet togs bara dagar innan alla hjärtans dag förra året.

SMG:n kom i tre varianter. Common, uncommon och rare. Orsaken till att Epic Games valde att placera Submachine Gun i vaultet var för att göra plats för nya vapen.

Smoke Grenade


Vaulted: 11 april 2018

Smoke Grenade var ett uncommon vapen i Battle Royal. Det kunde kastas för att skapa ett rökmoln för att göra det problematiskt för motståndare att se vad som hände runt om dem, vilket gjorde det perfekt för att ta sig ur en knepig situation.

Granaten togs bort ur spelet på grund av att spelare helt enkelt inte använde den tillräckligt ofta.

Smoke Grenade har återvänt vid tillfällen, bland annat under Sneaky Silencers LTM samt under Unvaulted LTM. Då tweakad inom både synlighet och detonering.

Crossbow


Vaulted: 1 maj 2018

Inget skriker medeltid så som en armborst! I Battle Royal var denna Crossbow relativt lätt att hitta, trots att den endast kom i rare- och epic-varianter.

Den blev vaultad i patch 4.0, men återvände under en kort period i patch 6.20 under namnet "Fiend Hunter Crossbow" men då utan scope och lite andra förändringar än originalet.

Armborsten återvände under eventet Fortnitemares, men när detta event nådde sitt slut var vapnet åter utanför spelet.

Tactical Submachine Gun


Vaulted: 27 juni 2018

Tactical Submachine Gun försvann ur spelet för att göra plats åt nya SMG:s, trots att den var en favorit inom spelarbasen. Denna SMG fanns i varianterna uncommon, rare och epic.

Denna SMG sköt väldigt snabbt, vilket gjorde att den kunde göra lika mycket skada som kraftigare vapen trots sin svaga inpakt per skott.

Tactical Submachine Gun hamnade i vaultet i uppdateringen 5.0 vilket gjorde att den tog ut ur spelbart tillstånd. Den återvände dock under Unvaulted LTM samt finns tillgänglig i Playground.

Revolver


Vaulted: 6 september 2018

En Revolver var ett vapen inte många kände användning för i Battle Royal. Den fanns, under sin tid i spelet, i varianterna common, uncommon och rare samt använde sig av medium bullets.

Eftersom revolvern kämpade med att finna en plats i spelets dåvarande meta, medan SMG:s regerade över metan, valde Epic Games att placera vapnet i vaultet efter uppdatering 5.40.

Drum Gun


Vaulted: 11 september 2018

En av de mest chockerande vault-förflyttningarna var när Drum Gun placerades i vaultet. Vapnet var oerhört populärt och bevisligen starkt då spelare kunde spraya ner både motståndare och byggnader med det.

Det var en hybrid mellan en rifle och en SMG som kom i varianterna uncommon samt rare. Orsaken till att det placerades i vaultet sägs vara för att det helt enkelt var för starkt för den dåvarande metan.

Impulse Grenade


Vaulted: 27 september 2018

En Impulse Grenade var en rare granat som slog bort spelare samt fordon från platsen den kastades på. Den kunde finnas i kistor, supply drops samt i llamas och droppades i stacks om tre med en maxgräns på nio stackade granater på varandra.

Under första april använde Epic Games denna granat för att trolla spelarna genom att fördubbla dess kraft. Många trollade sina vänner genom att kasta en Impulse Grenade på dem när de stod nära en klippa, för att de skulle åka utför klippan och knockas.

Många var ledsna när granaten placerades i vaultet i början av spelets sjätte säsong, men den går fortfarande att använda i Playground.

Suppressed Submachine Gun


Vaulted: 27 september 2018

Den tredje SMG:n som fick möta "the vault" var Suppressed Submachine Gun som togs ut ur spelet i början av säsong sex, den 27 september.

SMG:n kom i varianterna uncommon samt rare och använde sig av den minsta typen av skott.

Orsaken till att Epic Games vaultade vapnet var för att det nästan var lika bra som en assault rifle samtidigt som den var tyst, vilket gjorde den till ett bra stealth-vapen. Nu finns den bara tillgänglig i Playground.

Light Machine Gun


Vaulted: 27 september 2018

Light Machine Gun kom i varianterna rare och epic. Den var ett "spray-and-pray"-vapen som var svårt att sikta med, men perfekt för att förstöra byggnader.

Vapnet placerades i vaultet inför patch 6.0 på grund av dels dess styrka men också för att det inte intresserade spelarna.

Bouncer


Vaulted: 27 september 2018

Fans vädjade åt Epic Games att ta tillbaka Bouncer efter att de i pack 6.0 placerade den oerhört populära mattan i vaultet.

Bouncer var en rare fälla i Battle Royal som gjorde att alla spelare och fordon som placerades på den flög iväg.

Efter att mattan togs ut ur spelet går den bara att använda i Playground. Den finns även i Port-a-Fortresses, så på sätt och vis finns den fortfarande kvar i spelet.

Remote Explosive


Vaulted: 27 september 2018

Samtidigt som många spelare var ledsna att se Bouncers i vaultet var de desto gladare över att Remote Explosive hamnade i samma position.

Remote Explosives var ett explosivt vapen i Battle Royal som lät spelare placera den på ett ställe och sedan detonera på distans.

Eftersom detta vapen förstörde allt i dess väg bestämde sig Epic Games för att dra tillbaka Remote Explosives till "the vault" i patch 6.0.

Guided Missile


Vaulted: 1 november 2018

Guided Missile var ännu ett explosivt vapen som man kunde styra från distans som slutligen blev vaultat. Vapnet kom i epic- och legendary-varianter.

Det fungerade så att en spelare sköt iväg en raket som de sedan kunde styra. Många spelare testade att deras partner hoppade upp på raketen när den sköts iväg vilket gjorde att personen som stod på raketen färdades oerhört snabbt över kartan.

Semi-Auto Sniper Rifle


Vaulted: 1 november 2018

Semi-Auto Sniper Rifle var en Sniper Rifle i Battle Royal som kom i varianterna uncommon och rare. Den använde sig av Heavy Bullets och vaultades i patch 6.21. Den går nu endast att användas i Playground.

Port-a-Fort


Vaulted: 6 december 2018

Vem orkar bygga ett eget fort när Port-a-Fort finns? När denna boll detonerades byggdes en byggnad, tre väggar hög, som kunde användas som ett fort. Fortet var helt i metal med däck som man kunde hoppa på i botten så att spelare kom upp på ramperna längst upp.

Port-a-Fort var perfekt för spelare som ännu inte bemästrat mekaniken bakom att bygga, men också för spelare som behövde bygga något fort för att överleva. Fortet var dessutom en bra struktur att använda en sniper från.

Chiller


Vaulted: 6 december 2018

Chiller var en common fälla i Battle Royal som kunde placeras på golv, väggar och i taket.

När en spelare hamnade tillräckligt nära fällan skapade den is på spelarens fötter som gjorde det svårt att hålla fotfäste vilket i sin tur gjorde att man gled runt.

Clinger


Vaulted: 6 december 2018

Ett otroligt farligt vapen var Clinger som var en explosiv granat som fastade vid allt den kastades mot, inklusive spelare. Granaten kunde inte explodera när den fortfarande var i luften.

Efter patch 5.30 tog Epic Games bort möjligheten för en Clinger att detonera tidigt om strukturen den satt fast på förstördes. Istället föll den tills den fastade vid ett annat objekt alternativt att stubinen tog slut.

Inför patch 7.0 placerades Clingern i vaultet vilket gör att den numera endast går att använda i Playground och Creative.

Double Barrel Shotgun


Vaulted: 6 december 2018

Double Barrel Shotgun var ett shotgun som kom i epic- och legendary-varianter. Vapnet utgjorde stor skada i närstrid, men skadan var knapp gentemot andra shotguns på längre håll.

Precis som med andra shutguns sköt den 10 pellets, men den hade ett större skadområde, en lägre headshot-multiplier (1.25x) och en cooldown på två sekunder när man bytte till andra shotguns.

Shockwave Grenade


Vaulted: 6 december 2018

Till skillnad från Impulse Grenade gjorde Shockwave Grenade större skada. Shockwave var en granat som slog bort spelare och fordon, men skillnaden till Impulse är att det som slåss bort förstör allt i sin väg, men lider ingen fall damage.

Shockwave Grenade sågs som en direkt uppgradering av Impulse Grenade, men den mötte samma öde som dess föregångare.

Shadow Stones


Vaulted: 6 december 2018

Shadow Stones lades till i början av Fortnites sjätte säsong, uppdatering 6.0, och kunde hittas i förstörda delar av kartan. Om en spelare använde sig av stenen antog spelaren en "Shadow Form" som varade i 45 sekunder.

Om en spelare antog skuggform kunde inga vapen användas. Om spelaren stod stilla blev den helt osynlig för motståndare och vid rörelse skapades ett skuggspår på marken. Ökad snabbhet, hopphöjd, ingen fall damage och en fas som aktiverades genom den primära anfallsknappen.

Fasen innebar att spelaren flög ultrasnabbt i hållet den tittade och lät spelaren åka igenom objekt. Effekten höll i 45 sekunder, men kunde lämnas tidigare. I samband med att de förstörda delarna av kartan försvann i uppdatering 7.0 försvann även stenarna.

Infinity Blade


Vaulted: 14 december 2018

Det kanske mest omtalade vapnet under Fortnites livstid, Infinity Blade, var ett "Mythic"-vapen som lades till i patch 7.01. Det fanns bara ett enda svärd på hela kartan som kunde hittas i Polar Peak.

Svärdet gjorde 75 skada på motståndare och förstörde stukturer med bara ett slag. Det var även tillåtet för spelare att kasta sig från en längre distans samtidigt som alla objekt i dess väg förstördes. När spelaren landade utgjordes skada och spelare i närheten slogs bort samtidigt som de förlorade 25 HP.

Spelaren som fick tag på svärdet fick automatiskt 200 HP och 200 i sköld, återfick HP över tid samt fick 50 HP för varje dödad motståndare. När en spelare dödade en annan spelare med Infinity Blade kom texten "(Player name)'s Infinity Blade erased (Victim's name)" i chatten. Svärdet placerades i vaultet den 14 december 2018.

Six Shooter


Vaulted: 8 januari 2019

2019 inleddes med att Epic Games vaultade Six Shooter, en pistol som var tillgänglig i uncommon-, rare- och epic-varianter. Six Shooter höll sex kulor per laddning och kunde avfyra i en otroligt snabb hastighet.

Six Shooter anses vara en lyckad version av revolvern. Pistolen släpptes som en del av Fortnitemares-eventet men blev vaultat i uppdatering 7.10 och är nu endast tillgänglig i Playground samt Creative.

Burst Assault Rifle


Vaulted: 8 januari 2019

Ännu ett oerhört populärt vapen som nyligen fick flytta till vaultet var Burst Assault Rifle. Den kom i samtliga versioner; common, uncommon, rare, epic och legendary.

Efter uppdatering 7.10 var den dock endast tillgänglig i epic- och legendary-varianterna medan resterande endast var tillgänglig i Playground och Creative.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..