×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Intervju

Zaitr0s: "Fortnite borde lyssna mer på communityn"

0
Fragbite ringde upp Linus "Zaitr0s" Andersson för att prata om profilens karriär, ett kommande samarbete samt hans tankar kring Fortnites utveckling.
I dag lanserar X-Gamer Energy ett samarbete med en av Sveriges populäraste gamers, Linus "Zaitr0s" Andersson. Den 25-åriga profilen bor i en liten tvåa lokaliserad i Torsåker, Hofors, och har sammanlagt ungefär 323 000 följare på Youtube och Twitch. Han är lite av en pionär inom svensk gamingcontent, något som startade med att han spelade Counter-Strike. Numera ligger dock fokuset på Fortnite och det är där han växt som mest.

Jag vill spela roliga spel. De flesta vill att jag spelar Fortnite nu, men jag försöker spela CS ibland. Jag försöker att variera mig. Men ja, jag saknar CS. CS är ju ett bra spel, förklarar Zaitr0s.

Även om han till större del tillbringar tiden framför datorn för att skapa innehåll som hans tittare kan avnjuta så har han en hel del på sitt bord utöver det. Något som betytt mycket för Zaitr0s är den underbara respons han fick på sin träningsvideo där han visade hur ett års träning förändrat honom. När vi frågar hur det egentligen går med träningen erkänner han dock att han inte tränar jätteofta nuförtiden.

Träningen är på hal is. Jag sätter alltid mina följare före mig själv, så jag går hellre live än tränar. Innan hade jag ett annat mål också, att gå ner i vikt, men nu tränar jag bara för att jag ska liksom.

Men träning kräver energi och det vill Zaitr0s hjälpa sina fans att få genom ett nytt samarbete. Han släpper under dagen en egen smak i samarbete med X-Gamer under namnet "Mega Mango". Han tycker att det är jättekul att göra något för andra gamers. Dessutom tänkte han att den tropiska smaken han valt är perfekt för sommaren. Man hör verkligen på Zaitr0s röst att han är stolt över detta samarbete.

Zaitr0s nya X-Gamer Energy med smak av mango.
Zaitr0s nya X-Gamer Energy med smak av mango.

Men detta är inte det enda han gör för sina fans. Zaitr0s älskar att träffa tittare på riktigt och det hoppas han fortsätta göra under Dreamhack i sommar. När vi frågar honom hur det känns att vara en av Sveriges populäraste gamers förklarar han att han inte ser sig själv som en kändis. Men det betyder väldigt mycket för honom att träffa fans och tanken att han förhoppningsvis förändrat deras liv på något sätt.

Hans följarskara har ökat drastiskt sedan Fortnite nådde den hype det gjorde. Zaitr0s tycker att det är genialiskt att Epic Games förändrar kartan inför varje säsong, det är perfekt för content creators som han själv. Han förstår dock de professionella spelarnas klagomål gällande att tvingas ändra meta varje vecka på grund av förändringar, vilket gör att det samtidigt är ett minus. Den nuvarande säsongen, den nionde, tycker han är bra och han förstår att Epic inte kan göra alla glada med förändringarna som görs då det är svårt att hålla hypen vid liv.

Profilens favoritsäsong var dock säsong två eller tre. Då han började spela dagen spelet lanserades har han varit med länge och vissa saker saknar han, men han förstår att de måste utvecklas på något vis. Önskan att Epic hade haft ett läge där man kunde spela de tidigare säsongerna har han dock. Vad som väntar inför nästa säsong har han också tankar kring. Han tror att, i och med att spelet just nu tagits in i framtiden, de kommer att bygga en tidsmaskin för att resa tillbaka i tiden. Det finns dock saker som Epic Games och Fortnite kan förbättra.

Fortnite måste lyssna mer på communityn. De lyssnar, tror jag, men de borde lyssna mer.

Samtidigt tycker han att fler borde tacka Fortnite för sina karriärer. Han liknar sina kanalers expansion med Tyler "Ninja" Blevins och Turner "Tfue" Tenney då de, liksom Zaitr0s, blev mycket större tack vare det populära battle royale-spelet. Med tanke på populäritet så är den person han spelat med som han känner mest hype över Brett "Dakotaz" Hoffman. Parterna spelade med varandra i CS och har även spelat lite Fortnite tillsammans. Zaitr0s berättar att han hört av sig till Dakotaz för att spela mer, men att han inte svarat. Detta skrattar han dock åt då han förstår om en spelare som Dakotaz inte vill spela med honom.

Under intervjun säger Zaitr0s vid flera tillfällen att han inte är speciellt bra på Fortnite, men att han gillar spelet vilket gör att han fortsätter att spela det. Det går hand i hand med hans bästa tips till den som vill växa på Youtube och Twitch. Man ska spela det man tycker är roligt och vara sig själv. Söker man efter kändisskapet kommer man att tröttna på att skapa content, därför gäller det alltid att endast fokusera på att ha kul.

Glöm inte att följa Zaitr0s via Youtube och Twitch om du inte redan gör det

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..