×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Ad

Världen

Serverproblem resulterar i att FIFA-matchen avgörs med sten-sax-påse

1
Efter omfattande serverproblem för EA tvingades en kvalmatch till FUT Champions Cup i FIFA avgöras på ett oväntat sätt. Då spelarna inte lyckades ansluta till varandra avgjordes matchen genom sten-sax-påse.
FUT Champions Cup är en av de större turneringarna inom FIFA 20 och kvalen, som spelas online, lockar flertalet spelare som jagar kvalificeringspoäng för att nå den mest prestigefyllda turneringen eWorld Cup. Att kvalen spelas online kan dock ställa till en hel del problem ifall servrarna krånglar, något som var fallet under lördagen.

Spelarna Shaun "Brandsha" Galea och Hasan "Hasoo19" Eker hade båda två segrar var inför deras möte och en vinst i matchen skulle bli viktig för fortsatt spel i turneringen. På grund av serverproblem hos EA kunde dock spelarna inte ansluta till varandra, något som resulterade i ett, i esportsammanhang, ovanligt beslut.

Istället för att skjuta upp matchen tills serverproblem var lösta fick de båda spelarna istället spela klassiska sten-sax-påse mot varandra. Det resulterade i en seger för Hasoo19 och hans motståndare, Brandsha, verkade inte alltför nöjd med beslutet.

—Jag kan inte tro att det är sant. Vi blev bokstavligen tvungna att spela sten-sax-påse eftersom vi inte kunde bjuda in varandra för att starta en match under ett EA-licensierat kval, skriver Brandsha på Twitter.

Tidigt under måndagsmorgonen, svensk tid, gick EA ut med ett svar på varför spelarna tvingats avgöra matchen genom sten-sax-påse. Speltillverkaren betonade att ingen av spelarna blivit eliminerad från turneringen på grund av detta och att de undersöker hur situationen uppkom.

—Det är viktigt att betona att sten-sax-påse inte eliminerade någon av spelarna från turneringen då båda kunde spela i efterföljande matcher men ändå inte tog sig vidare, skriver EA på Twitter.

—Vi undersöker nu hur den här unika situationen uppstod för att kunna förebygga att det händer igen, speciellt eftersom båda spelarna kunde spela vidare i efterföljande matcher utan anslutningsproblem.Artikelbild: EA Sports
Ad

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..