×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Norge

Matchfixningsskandal skakar Dota-scenen — norska stjärnan anklagas

1
Den före detta OG-spelaren anklagas för att ha varit involverad i matchfixning.
Den norska Dota-stjärnan Tommy "Taiga" Le är i blåsväder efter att ha blivit anklagad för att ha varit involverad i matchfixning under sin tid i storlaget OG, rapporterar nyhetssajten Gosugamers.

Anklagelserna härrör från den ryska youtubern Morf som i en halvtimmes lång video med hjälp av vittnesmål från den bannade spelaren Alexander "Sensibility" Filatov försöker leda i bevus hur Taiga samarbetat med ryska matchfixare för att tjäna pengar på att bland annat betta mot sitt eget lag. Flera av incidenterna har redan utretts av såväl ESL som Valve men inte lett till någon bestraffning.

I ett inlägg på X skriver Taigas förra lag OG att man tagit del av bevisen och fördömer Taigas handlingar. Enligt organisationen genomförde man en egen utredning under Taigas tid i laget men kunde då inte leda i bevis att han faktiskt gjort något som strider mot något regelverk.


Taiga spelade i OG under 2011—2023 och representerade laget i The International 2022 då laget kom på en delad sjundeplats. I samband med att spelaren lämnade OG i november förra året pratade han öppet om att han kämpat med ett spelberoende och att han behövde en paus från spelandet.

Efter att ha varit borta från den professionella scenen i några månader återvände Taiga till proffslivet och representerar idag den argentinska organisationen Leviatán.

Artikelbild: Stephanie Lindgren/ESL och Adela Sznajder/ESL
Videokälla: The International/twitch

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..