×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Dota-proffset avstängt – använde rasistiskt uttryck under match

1
Dota-spelaren Héctor Antonio "K1" Rodríguez har blivit bannad från att spela finalen av Dota Pro Circuit Summer Tour. K1 ska ha uttryckt sig rasistiskt mot Kim “Febby” Yong-min under en pub-match.
Héctor Antonio "K1" Rodríguez hamnade i samma lane som Kim “Febby” Yong-min i en så kallad pub-match och efter att en konflikt mellan de två uppstått började K1 förolämpa Febby med hjälp av rasistiska slangord. Det ska ha rört sig om samma ord som Carlo "Kuku" Palad använt 2018 när han blev bannad av Valve från att spela Chongqing Major.

Enligt Febby så bad K1 genast om ursäkt för hans beteende samt den rasistiska kommentaren. Febby berättar även att han nu istället spelar mer Valorant just på grund av hur toxic klimat Dota 2 har.

beastcoast släppte ett pressmeddelande där de berättar att de har nolltolerans mot beteende som detta och att disciplinära åtgärder företas men de nämner inte exakt vad dessa disciplinära åtgärder kommer innebära.

För beastcoast kan finalen av DPC avgöra om de tar sig till PGL Arlington Major eller ej då SA-regionen endast har 2 platser till Arlington men det är för tillfället 3 lag som fortfarande har chans att knipa en plats.

Artikelbild: StarLadder
Videokälla: ESL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..