×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

The International

Den mest spännande finalen sedan TI3 — OG vinner The International 8

2
Från det öppna kvalet, genom gruppspelet, till huvudturneringen. OG:s askungenhistoria är fullbordad efter fem kartor mot PSG.LGD.
The International har avslutats för denna gången med vad som kan vara den bästa finalen sedan The International 3. OG tog sig an PSG.LGD i finalen. Matchen som gick hela vägen till fem kartor beskrivs nu som den bästa TI-finalen sedan Alliance vann 2013. OG lyckades ta första kartan, men LGD svarade snabbt. Två raka kartor och en chans att avgöra i den fjärde. Istället var det OG som vände ett underläge på 15 000 guld och lyckades kvittera matchen till 2-2. Vilket lag som skulle få lyfta "The Aegies of Champions" skulle avgöras med en sista karta. LGD startade starkt och vann fight på fight. Men även på denna karta lyckades OG vända och blev krönta till vinnare av The International 8.

Laget som formades för endast tre månader sedan hade inte många som trodde på dem inför turneringen. Starten av turneringen reflekterade även delvis detta. Men en fjärdeplats i gruppen säkrade spel i det övre slutspelsträdet. Väl i slutspelet gick det synnerligen mycket bättre. I den första matchen ställdes de mot VGJ.Storm. OG säkrade segern med deras enda 2-0-seger i slutspelet. Därefter fick OG möta Evil Geniuses som huserar den föredetta OG-spelaren, svensken Gustav "s4" Magnusson. Matchen som tog tre kartor gick tillslut till OG. I finalen av det övre slutspelsträdet ställdes de mot sina framtida finalmotståndare PSG.LGD. Efter en seger med 2-1 kunde tillslut OG ta sig till final.

The International 8 är nu historiskt på många sätt. Det är första gången som ett lag från det öppna kvalet vinner, första gången ett kinesiskt lag inte vinner på ett jämt år och så är det ännu en gång den esport-turnering med störst prispott någonsin med ungefär 228 miljoner kronor i potten. OG går nu hem med hela 11 miljoner dollar, motsvarande ungefär 100 miljoner kronor.


Artikelbild: Gameishard

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..