×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

The International

The Internationals prispott passerar 20 miljoner dollar

7
Esporthistoriens största prispott har växt sig ännu större. Med bara ett dygn kvar innan The Internationals huvudevenemang sätter igång i Key Arena har prispotten nått ännu en milstolpe.
I morgon sätter The International 2016 igång på riktigt. Klockan 19:00 svensk tid startar sändningarna från Key Arena i Seattle, USA, och lagom till detta har den redan rekordstora prispotten sprängt ännu en gräns. För bara en liten stund sedan passerade den 20 miljoner dollar, motsvarande drygt 171 miljoner kronor.



Det kommer att krävas nerver av stål i den här tävlingen. När prispotten är så otroligt stor blir varenda match värd riktigt mycket pengar. Svenska Alliance lyckades säkra en upper bracket-plats, vilket innebär att de är garanterade åtminstone 300 000 dollar (cirka 2 570 000 kronor). Skulle de vinna deras första match ökar den summan till hela 900 000 dollar (cirka 7 710 000 kronor). Deras första match är med andra ord värd över fem miljoner kronor. Det lag som lyckas vinna hela tävlingen vinner inte bara världsmästartiteln utan vänder även hemåt med drygt 75 miljoner kronor i vinstpengar.

Med start i morgon kväll får vi se vilka lag som lyckas hålla nerverna i schack och prestera, trots vetskapen om vad som står på spel. Surfa gärna över till vår tittarguide där ni hittar allt från aktuella streams på både svenska och engelska till ett fullständigt spelschema med uppdaterade resultat.

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..