×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

The International

The Internationals prispott slår alla rekord

2
I och med att prispotten till The International 2016 passerade 18 429 613 dollar har den slagit det rekord som sattes av fjolårets upplaga av tävlingen och är således den största någonsin.
The International, Valves stora Dota 2-tävling, har varje år slagit nya rekord för hur stor en prispott egentligen kan bli inom esporten. 2015 års upplaga av tävlingen stoltserade med en prispott på 18 429 613 dollar, motsvarande nästan 160 miljoner kronor, men den prispott som har byggts upp inför The International 2016 har nu slagit det gamla rekordet och den fortsätter dessutom att växa till dess att tävlingen går av stapeln.



Att det rör sig om en hisnande stor summa pengar för en enskild tävling inser nog de allra flesta. Det är exempelvis ungefär en miljon dollar mer än vad som har betalats ut sammanlagt i de 1 666 turneringar som hittills har registrerats i Counter-Strike: Global Offensive sedan spelet släpptes.

Nu är det bara en vecka kvar. 18 av världens bästa Dota 2-lag samlas nu i Seattle, USA, för att göra upp om rekordpotten och bland dem finner vi bland andra svenskhoppet Alliance. Mer information om The International 2016 presenteras i den sedvanliga tittarguiden som publiceras strax före tävlingens start.

18 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 18 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..