Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

megoshort vinner över Lilmix - vidare till gruppspelsfinal

1
Megoshort avancerar till Svenska Cupens gruppspelsfinal, medan Lilmix är utslagna ur tävlingen.
Under lördagskvällen spelades lower bracket-finalen i Grupp A av Svenska Cupens gruppspel. Det tog tre spännande kartor och en 13-0-match för Megoshort att avancera till Svenska Cupens gruppspelsfinal över Lilmix.

Matchen inleddes på Ancient, där Lilmix visade sin styrka genom att snabbt etablera en 9-3-ledning i första halvlek. Trots en stark comeback från Megoshort, som vann pistolrundan i den andra halvleken, svarade Lilmix och utökade sitt försprång till 12-7. Med kniven på strupen lyckades Megoshort ta en imponerande rad av fyra vinster, men föll på mållinjen och förlorade med 11-13. Lilmix tog därmed ledningen i matchserien med 1-0, med 17-årige Leo "Wonder" Wänlund på topp.

På nästa karta, Mirage, vaknade Megoshort till liv och tog tidigt kommandot med en 8-4-fördel efter första halvan. Hugo "chawzyyy" Gunther utmärkte sig som lagets stjärna, med hela 14 kills. Hans dominans fortsatte in i andra halvlek, där Megoshort snabbt nådde matchboll med 12 rundor. Trots Lilmix kämpande och en rad på fem vinster, lyckades Megoshort stänga kartan med 13-9. Det stod nu 1-1 mellan lagen.

Slutligen stod Anubis på spel, och här visade Megoshort verkligen sin styrka. De vann runda efter runda och gick till halvtid med en överlägsen 12-0-ledning. Lilmix missade sin chans att vända på matchen när de förlorade den andra pistolrundan, och kartan avslutades med en krossande 13-0. Med denna prestation säkrade Megoshort segern med 2-1 och avancerade därmed till gruppspelsfinalen i grupp A av Svenska Cupen.

Sverige Megoshort 2-1
Brillo, chawzyyy, Wonder, TIMhehe (inhoppare), viz, tvs

Lilmix
quix, Jackinho, bsover, bq, HugoXD

I och med förlusten är Lilmix utslagna ur Svenska Cupen 2024. Megoshort går däremot vidare till gruppspelsfinalen mot Kappa Bar som är schemalagd att spelas imorgon klockan 19:00. Vinnaren av matchen avancerar till LAN-slutspelet på plats i Stockholm, till vilken du kan köpa biljetter här.

Artikelbild: Daniel Sandström/Fragbite
Videokälla: Fragbite/Twitch