×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Malta

CS-profilen lämnar ESL Pro League efter allvarliga anklagelser

1
Flera kvinnor anklagar profilen för olämpligt beteende, något han själv förnekar.
Den schweiziske Counter-Strike-analytikern Mathieu "Maniac" Quiquerez har valt att kliva av sin roll som expertkommentator för ESL Pro League säsong 20. Detta efter att anklagelser om sexuella övergrepp riktats mot honom.

Anklagelserna har framförts av den brittiska journalisten Hannah Marie ZT, som i ett inlägg på X hävdar att Maniac betedde sig olämpligt mot henne under en efterfest i somras efter Blast Premier Spring Final.

Den brittiska esportprofilen Daisy "DAMP" Powers stöttar Hannah Marie ZT:s berättelse och skriver i ett eget inlägg dessutom att hon själv blivit utsatt för liknande beteende från Maniac vid samma tillfälle. Efter att DAMP gått ut med sin berättelse valde hennes fästman Jack "Jacky" Peters att också berätta att han var vittne till situationen och stödjer kvinnornas berättelser.


Trots att Maniac förnekar anklagelserna och säger sig ha en "helt annan uppfattning" om vad som hänt, har han valt att lämna sin roll som analytiker under ESL Pro League för att inte distrahera publiken från turneringen. I ett svar på anklagelserna betonar Maniac att han inte tycker att någon form av sexuellt övergrepp har ägt rum, men öppnade för möjligheten att ha misstolkat situationen.

Artikelbild: Stefan Petrescu/PGL
Videokälla: Valve

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..