×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Amerikanska organisationen kritiserar Valve — vill se regeländring

1
Organisationen menar att deras damlag snuvas på en plats i Major-kvalen.
I ett öppet brev på X uttrycker den amerikanska CS-organisationen Flyquest sitt missnöje med Valves nya regeltolkning som förbjuder organisationer från att ställa upp med flera lag i Major-kvalifikationerna.

I inlägget skriver Flyquest att organisationen räknat med att deras damlag skulle få ställa upp i det amerikanska Major-kvalet samtidigt som deras australiska herrlag skulle få spela i det asiatiska kvalet. I en kommentar till HLTV under tisdagen meddelade dock Valve att organisationer som har flera lag i olika regioner bara får ställa upp i en region — något som skiljer sig mot hur det var tidigare då organisationer kunde ha olika lag i separata regioner och bara behöva välja ett lag närmare själva Majorn.

"Vi hoppas att HLTV-rapporteringen om denna förändring är felaktig, men om inte, uppmanar vi Valve att ompröva denna kortsiktiga regeländring och samarbeta med berörda organisationer för att hitta en annan lösning, eftersom detta beslut negativt påverkar alla Impact-lag runt om i världen. För att skapa en rättvis tävlingsmiljö måste detta problem behandlas på ett sätt som respekterar mångfald inom esport", skriver Flyquest bland annat.

Hela Flyquests brev
"Tidigare idag fick FlyQuest veta via en artikel på Dust2/HLTV att på grund av en sista-minuten regeländring av Valve skulle RED-programmet, vårt damlag i Counter-Strike 2, inte få delta i Perfect World Shanghai Major North American Closed Qualifiers.

Historiskt sett har organisationer kunnat ställa upp med flera lag i stora kval så länge det var över regioner och ett lag avvecklades innan huvudturneringen förutsatt att båda kvalificerade sig. Med denna förändring, även om våra RED- och australiensiska CS-uppställningar inte ens tävlar i samma region (NA vs OCE), kommer ett av våra lag att förlora sin chans.

RED-programmet finns för att ge kvinnor och könsutvidgande spelare chansen att tävla på högsta nivån. Att delta i detta evenemang är den bästa möjligheten för RED att demonstrera tillväxten av kvinnors esport och sätta strålkastarljuset på Impact-scenen. Vårt lag har kämpat hela året och förtjänat denna möjlighet att tävla på den högsta nivån av nordamerikansk Counter-Strike för en plats på Majorn.

Vi hoppas att HLTV-rapporteringen om denna förändring är felaktig, men om inte, uppmanar vi Valve att ompröva denna kortsiktiga regeländring och samarbeta med berörda organisationer för att hitta en annan lösning, eftersom detta beslut negativt påverkar alla Impact-lag runt om i världen. För att skapa en rättvis tävlingsmiljö måste detta problem behandlas på ett sätt som respekterar mångfald inom esport.

På FlyQuest förstår vi behovet av strikta regler kring tävlingsintegritet, men att inte tillåta vårt RED-program att tävla i ett helt annat regionalt kvalificeringssystem utan förvarning sätter bara tillbaka kvinnors esport medan det bara bidrar litegrann till en rättvis kvalificeringskrets."
Artikelbild: Pressbild/Flyquest och Perfect World
Videokälla: PGL/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..