×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Sapec skiner i Metizport-debuten

1
Metizports nyaste spelare visade inga nerver i debuten.
På måndagseftermiddagen inledde Metizport höstsäsongen med en match mot Team Endpoint. Det var första gången som vi fick se den tidigare Eyeballers-spelaren Anton "Sapec" Palmgren spela under Metizport, och det gjorde han galant.

Första kartan började starkt för svenskarna, som tog fem raka rundvinster. Det följdes dock av sex raka rundvinster från Team Endpoint och efter en till vunnen runda från Metizport avslutades den första halvan 6-6. Den andra halvan gick inledningsvis värre för Metizport, som vid en tidpunkt låg nere 12-9. Men svenskarna kämpade tillbaka, mycket tack vare storspel från Adam "adamb" Ångström, och skickade kartan hela vägen in i övertid. Där fortsatte spelet vara jämnt, så pass att matchen gick in i en andra övertid vid 15-15. Dock lyckades svenskarna inte återskapa samma prestation som tidigare och kartan avslutades 19-16 med vinst för britterna.

Det var nu upp till Metizport att vinna deras kartval, Ancient. Kartan började starkt för svenskarna som vid första halvlek ledde 8-4. Då var det den nyvärvade stjärnan Anton "Sapec" Palmgren som stod på topp i servern. Efter en vunnen pistolrunda var Metizport på god väg att knipa matchen, men Endpoint kämpade tillbaka. Det dröjde dock bara några rundor innan adamb plockade 3 kills i en retake-situation varefter Metizport tog därmed hem andra kartan 13-10. Det stod nu 1-1 mellan lagen.

Den tredje kartan började på precis samma sätt som den andra. Vid halvlek ledde Metizport med 8-4, då med Nicolas "Plopski" Gonzales Zamora som serverns dödligaste spelare. Svensklaget fortsatte därefter med storspelet och dominerade på T-sidan efter att ha vunnit kartans andra pistolrunda. Det dröjde inte länge förrän Metizport stängde kartan och matchen med en 13-5-vinst.

Metizport
Jackinho, adamb, Sapec, Plopski, nilo

Team Endpoint
CRUC1AL, AZUWU, Surreal, MiGHTYMAX, cej0t

I och med vinsten går Metizport vidare till 1-0-matcherna i gruppspelet, där de åtta bästa lagen går vidare till slutspel. I slutspelen tar turneringsvinnaren hem 22 000 dollar (~ 230 000 kronor) av den totala prispotten på 50 000 dollar, ungefär en half miljon kronor.

Se adamb:s snygga 4k från matchen:


Artikelbild: Stephanie Lindgren/Svenska Cupen
Videokälla: Esportstudion/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..