×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Svenska CS-proffset hoppas på fler framgångar: "Vårt mål är att komma till Majorkvalen"

1
I en intervju med Fragbite berättar Rasmus "kreaz" Johansson om framgångarna i Dynamo Eclot och förhoppningen att säkra en plats i Majorkvalen.
Sedan december förra året har det svenska CS-proffset Rasmus "kreaz" Johansson huserat i Dynamo Eclot. I en intervju med Fragbite berättar 26-åringen hur han hamnade i en tjeckisk organisation, lagets prestationer under vårsäsongen och förhoppningen att säkra en plats i kvalen till Shanghais Major.

Svensken berättar att Dynamo Eclot visade intresse för honom flera månader innan han presenterades av laget. Men laget valde då att fortsätta med den dåvarande femman och kort därefter valde han att tacka ja till ett erbjudande från den kinesiska organisationen Wings Up Gaming.

— Redan innan jag åkte till Kina hade de pratat med mig lite och sagt att de var intresserade. De hade anarkez i laget, som jag spelade med i Team Finest tidigare. Vi spelade väl två år tillsammans och det var han som rekomenderade att ta in mig. De skulle kicka någon men sedan vann de någon LAN-turnering och bestämde sig att testa lite till. Då ville inte jag bara sitta och vänta.

Han bestämde sig då att testa på äventyret i Kina men den tiden varade inte länge och levde inte heller upp till förväntingarna när det kom till det sportsliga. Organisationen betalade flygbiljetten dit men när det gällde löner, matkostnader och visum syntes inte några pengar till och han valde då efter tre månader att återvända till Europa.

— Direkt när jag kom hem från Kina, jag hade inte ens skrivit ut att jag är free agent, så frågade Dynamo igen om jag skulle vilja joina dem och då det var ju perfekt timing för mig. Jag kände ju till dom redan innan rätt bra eftersom anarkez spelade där, jag hade rätt bra kontakt med honom, förklarar han.

Sedan dess har 26-åringen varit lagets in game-leader och under vårsäsongen har laget vunnit en säsong vardera av onlineturneringarna United21 och European Pro League. Dessutom har laget vunnit två tjeckiska LAN-turneringar — Tipsport Cup — vilket även resulterade i en Grand Slam-titel och cirka 900 000 kronor till laget.

— Vårsäsongen har varit lite upp och ner. Men vi hade två bra LAN-turneringar. Det var riktigt sköna vinster såklart, det är alltid lite roligare att vinna på LAN. Men det har varit lite upp och ner som sagt. Det är alltid så när man har ett nytt lag, det kommer upp lite saker efter tag som vi sakta men säkert försökt att lösa. Men ja, lite upp och ner men ända rätt bra tycker jag, summerar han vårsäsongen.

Är det lite av en prestige för er organisation att vinna de tjeckiska LAN-turneringarna?

— Ja exakt, organisationen är ju från Tjeckien. Det är ju Sinners, Unity och Sampi som det alltid är en liten beef med, så nej, det är viktigt för organisationen att vi vinner dessa turneringarna, jätteviktigt.

Genom turneringsvinsterna och andra starka resultat är Dynamo Eclot just nu rankade 37:a i Europa, vilket i dagsläget räcker för att säkra en plats i de stängda kvalen till Shanghais Major. För att öka chanserna att säkra en plats krävs det en bra start när höstsäsongen drar igång och förhoppningen är att ta sig till RMR:en i Shanghai.

— Vi har ju räknat lite på det där. Så länge vi inte bombar ut från varje turnering nu och går ut sist borde vi fortarande ha en invite. Så det är viktigt i de första turneringarna av säsongen att få endel bra resultat. Sen får vi se, men jag tror vi är 70 poäng över dom som är rankade 48. Men som sagt, det är viktigt att vinna lite turneringar nu så man är helt, helt säker. Det är såklart vårt mål att komma in till Majorkvalen och förhoppningsvis RMR-turneringen. Jag tror väl att det är ganska säkert, men vi måste hålla igång och vinna lite, konstaterar han.

För kreaz lag väntar härnäst Shuffle Masters som spelas under nästa vecka och samtidigt startar även höstsäsongen av Elisa Invitational. Därefter ska laget tävla i en ytterligare Tipsport-turnering i Tjeckien.

Artikelbild: Pressbild/PLAYzone
Videokälla: PLAYzone/Twitch

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..