×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

maxster om valet av Ninjas In Pyjamas: "Det är nu det roliga börjar"

2
I en intervju med Fragbite berättar Ninjas In Pyjamas senaste svenska tillskott om varför valet föll på NIP, vänskapen med Fredrik "REZ" Sterner och tacksamheten över stödet från de svenska CS-fansen.
För en och en halv vecka sedan presenterades Max "maxster" Jansson som Ninjas in Pyjamas tredje pjäs i organisationens ombyggnation av CS-laget. I en intervju med Fragbite berättar maxster om hur valet föll på NIP, vänskapen med Fredrik "REZ" Sterner och tacksamheten över stödet från de svenska fansen.

Först och främst — grattis till en plats i NIP. Hur känns det att vara en del av huvudlaget "på riktigt" den här gången?

— Tack så mycket. Det känns bra! Som svensk spelare har alltid NIP varit det största och man har alltid drömt om att spela i NIP:s huvudlag. Det har nog alla svenska spelare gjort och nu är jag här. Det är nu det roliga börjar.

Det känns som att det är många som har väntat på det här. När man tittat på sociala medier och på HLTV har det varit många, främst svenska fans, som velat se dig i huvudlaget. Hur känns det att ha det stödet från fansen?

— Det känns underbart. Jag vill tacka alla svenska fans som stöttar mig och oss. Det är skönt att höra att majoriteten verkar glada och har hoppats på att jag ska hoppa in.

— Man kan inte önska mer än att ha alla svenska supporters på sin sida och jag ska göra mitt bästa för att ge dem någonting tillbaka också.


Jag pratade lite med Jacob "jocab" Nerheden, din numera tidigare lagkamrat i Young Ninjas, och han sade att ingen i YN var förvånad över att du får chansen. Hade du väntat dig att få chansen också?

— Jag hade inte väntat mig det, det skulle jag inte säga. Jag känner att jag utvecklats mycket, speciellt sedan vi började det nya projektet med Young Ninjas för tre månader sedan. De har haft bra förtroende för mig och de har trott på mig hela vägen. Jag känner att jag kunnat bidra med allt jag kan.

— De har låtit mig spela på mitt sätt och jag känner att jag är verkligen redo att ta nästa steg. Det är skönt att jag får chansen och jag är mer än redo, men jag hade inte väntat mig det. Det kom lite som en chock.


Kan du berätta lite mer om vad du specifikt förbättrat de senaste månaderna?

— Det är lite positionsförändringar och sedan har spray (Young Ninjas coach, reds. anm.) verkligen trott på mig och tryckt på att jag ska vara med och styra och ställa lite i laget och använda min röst mycket mer

— Det har varit fruktansvärt hårt jobb och jag uppskattade miljön, organisationen och alla spelare som var där. Det var enkelt och kul att jobba och det blev bra resultat på det så då blev det ännu roligare.

Vi måste prata lite om videon som Ninjas In Pyjamas släppte där Björn "THREAT" Pers ringer upp dig och berättar att du får chansen i huvudlaget. Var det på riktigt eller var det iscensatt?

— Jag hade ingen aning faktiskt. Det var en fruktansvärt bra idé. De ringde mig och sade att de skulle spela in en background-video och jag tänkte inte mycket mer på det.

— Sedan fick jag reda på att alla varit med på det — min agent, min familj, brorsan och hela NIP:s staff. De hade vetat om det i ett par veckor innan de kom till mig. Jag blev paff och det blev en riktigt bra video, det var kul att man får se min genuina reaktion.


Senast du och jag pratade var i november när du skulle hoppa in i huvudlaget för att spela CS2 Asia Championship. Redan då pratade vi om att det fanns intresse för dig hos andra lag. Sedan dess har vi hört mycket om att andra lag varit intresserade, framförallt Bleed som ju var nära att värva dig. Hur självklart var det att du skulle hamna i NIP till slut?

— NIP har alltid varit mitt hem inom CS kan man säga. De plockade upp mig i tidig ålder och sedan har jag varit där i två år. Jag trivs väldigt bra, jag älskar allt med organisationen och alla som jobbar här. Det är tryggt och bra och jag gillar sättet vi jobbar.

— Sedan ska man inte sticka under stolen med att det funnits erbjudanden och jag har pratat med andra lag. Men det är inget som har känts bra nog för mig att gå till utan jag känner mig trygg i NIP och litade på att en dag få chansen och ja, nu är vi här. Jag är glad över mina beslut.


En annan sak som vi pratade om då var vikten av kemi i ett lag och du berättade att spelarkemin var en av de viktigaste faktorerna när du skulle välja lag. Nu finns det inte en komplett femma i NIP än, men vad kan du säga om de två lagkamrater du har just nu? (Intervjun gjordes innan Artem "R1nkle" Moroz presenterats för NIP, reds. anm.)

— Jag har varit uppe en del gånger och spelat med REZ och vi känner varandra ganska bra vi det här laget. Vi har fruktansvärt bra kemi. Vi har mycket att prata om, vi gymmar tillsammans och pratar om allt. Även när vi inte spelar kan vi bara hänga och det känns som att vi har känts varandra hur länge som helst. Så jag har en riktigt bra relation med honom.

— alex har jag inte spelat med lika mycket, men han verkar vara fruktansvärt smart. Han kom till NIP strax innan vi åkte till Kina och jag fick träffa honom då och jag skulle säga att vi kom nära varandra väldigt snabbt. Han är rolig och har bra energi — spansk energi du vet — och jag gillar det med honom. Vi har snackat nu de senaste veckorna och kollat demos tillsammans. Han jobbar hårt och har mycket bra idéer.

Du får ju också en ny coach i form av Richard "Xizt" Landström. Hur är det att spela under en så meriterad och erfaren coach?

— Det är klart att det är stort. Han är en legendar inom svensk CS. Han har varit med länge och vunnit massa troféer. Jag har haft möjlighet att jobba lite med honom i ett par veckor nu och jag kan säga redan nu att han jobbar väldigt hårt och är fruktansvärt smart.

— Det finns bara ett ord att beskriva honom och det är legendarisk. Jag länger bara tills vi är full femma så att vi kan köra.


Och vad hoppas du själv kunna bidra med i laget?

— Jag ska försöka bidra med mycket energi och min individuella skill. Jag ska försöka fråga och lära mig mycket av alla som är där, ta åt mig så mycket jag kan och spela mitt bästa egna spel så får vi se hur långt det räcker.

Finns det någonting du känner att du skulle vilja avsluta intervjun med?

— Jag skulle vilja tacka alla svenska fans och supportrar som stöttar mig och oss. Jag är fruktansvärt tacksam över alla kommentarer. Jag ser allt och jag är fruktansvärt glad över den support och det stöd jag fått. Jag, och vi, ska göra vårt bästa för att ge tillbaka till er.

Artikelbild: Stephanie Lindgren
Videokälla: A1 Gaming League/Twitch

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..